nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kinoa, İnkalar kadar 7 bin sene önce yetiştirilen bir tahıldır Son üç yıldır Amerika'da bir kinoa çılgınlığı yaşanıyor NASA astronotlarının beslenmesinde kullanılıyor Birleşik Milletler 2019 yılını kinoa yılı ilan ediyor İşte kinoanın faydaları
New York'un yeni beslenme trendi olarak gösterilen ve ünü Türkiye'ye dek gelen 'kinoa' (quinoa), Türkiye'de bulunmayan olağanüstü bir tahıl türü Bulgur ve pirincin en büyük alternatifi olan bu tahıl, ana olarak Güney Amerika'da yetişiyor Mazisi ise çok eski; İnkalar'a kadar uzanıyor İnkalar kinoaya 'tahıl ana' diyormuş Uzmanlar kinoanın özlem sorununa çare olabileceğini bile düşünüyor Birleşik Milletler kadar 2019 'Kinoa Yılı' bildiri edildi Şimdilerde internet üzerinden kinoa satın alanların sayısı arttı Keza kimi büyük marketlerde de kinoa satılıyor ve kilosunun fiyatı 85 liradan başlıyor
VARLIKLI PROTEİN İÇERİYOR
NASA bu tahılı astronotların beslenmesinde kullanıyor Protein açısından fazla zinde Bütün aminoasitleri, A, B, C, D, E ve K vitaminlerini içeriyor Lif oranı fazla yüksek Dahası tadı da lezzetli Bulgur kıvamında bir tahıl olduğu için aslında Türk mutfağına da fazla uygun Kullanımı hızla gelişen kinoayı beslenme uzmanları anlattı (Yeni Aktüel)
KİNOAYI NASIL PİŞİRECEKSİNİZ?
Kinoadan; pilav, salata, kahvaltılık, hatta un haline getirirseniz tatlı bile yapabilirsiniz İdeal olanı pişirmeden önce kinoayı birkaç saat suda bekletmek Bu sayede içindeki enzimler harekete geçiyor Kinoa, 15 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor Eğer suda bekletmek için vaktiniz yoksa pişirmeden önce oldukça çok yıkamalısınız Her koşulda pişme süresi 15 dakikayı geçmiyor Kinoayı pirinç ve bulgurun kullanıldığı baştan kullanabilirsiniz
TÜKETİMİ GIDEREK ARTACAKTIR
Kinoa, elzem amino asitleri taşıyan inanılmaz bir protein kaynağıdır Yüksek demir içeriği nedeni ile vegan yaşayanlara, kansızlık problemi olanlara ve kabızlık problemiyle karşılaşanlara önerdiğim bir beslenme
Son üç yıldır Amerika'da büyük talep gören ve sıhhat mağazalarında tonlarca satılan kinoa; Peru ve Bolivya gibi ülkelerden ABD'ye çokça ithal ediliyor Türkiye'de de kısa bir vakit daha sonra fazla yaygınlaşacağını düşünüyorum
Özellikle veganlar günde bir öğün, kinoayla yapılmış pilav, kısır veya dolmayı tercih edebilirler Zayıflamak için de pişmişi yenebilir
Jurnal kalsiyum ihtiyacını yerine getirmek nedeniyle salataların içine eklenerek tüketilebilir İçindeki kalsiyum ise bir bardak sütteki kalsiyumdan daha artı
HER GÜN KİNOA YİYİN
Kinoa, ilk denememden sonradan mutfağımda yerini aldı Şu Anda pirinç, un, mercimek gibi temel gıdalarımın arasında
Fazla etken bir tadı ve kokusu olmadığı için değişik tariflerde kullanmak muhtemel
Hiç şeker ve un kullanmadan kinoayla ve yulafla harika kurabiyeler yapıyorum
Et dek proteinli, ayrıca vücutta sütten daha iyi kullanılabilen yüksek miktarda kalsiyuma sahip
Dahası kolestrol içermediği, eksik yağlı ve sindirimi basit olduğu için bebekler ve çocuklar için de çok besleyici bir tahıl *
New York'un yeni beslenme trendi olarak gösterilen ve ünü Türkiye'ye dek gelen 'kinoa' (quinoa), Türkiye'de bulunmayan olağanüstü bir tahıl türü Bulgur ve pirincin en büyük alternatifi olan bu tahıl, ana olarak Güney Amerika'da yetişiyor Mazisi ise çok eski; İnkalar'a kadar uzanıyor İnkalar kinoaya 'tahıl ana' diyormuş Uzmanlar kinoanın özlem sorununa çare olabileceğini bile düşünüyor Birleşik Milletler kadar 2019 'Kinoa Yılı' bildiri edildi Şimdilerde internet üzerinden kinoa satın alanların sayısı arttı Keza kimi büyük marketlerde de kinoa satılıyor ve kilosunun fiyatı 85 liradan başlıyor
VARLIKLI PROTEİN İÇERİYOR
NASA bu tahılı astronotların beslenmesinde kullanıyor Protein açısından fazla zinde Bütün aminoasitleri, A, B, C, D, E ve K vitaminlerini içeriyor Lif oranı fazla yüksek Dahası tadı da lezzetli Bulgur kıvamında bir tahıl olduğu için aslında Türk mutfağına da fazla uygun Kullanımı hızla gelişen kinoayı beslenme uzmanları anlattı (Yeni Aktüel)
KİNOAYI NASIL PİŞİRECEKSİNİZ?
Kinoadan; pilav, salata, kahvaltılık, hatta un haline getirirseniz tatlı bile yapabilirsiniz İdeal olanı pişirmeden önce kinoayı birkaç saat suda bekletmek Bu sayede içindeki enzimler harekete geçiyor Kinoa, 15 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor Eğer suda bekletmek için vaktiniz yoksa pişirmeden önce oldukça çok yıkamalısınız Her koşulda pişme süresi 15 dakikayı geçmiyor Kinoayı pirinç ve bulgurun kullanıldığı baştan kullanabilirsiniz
TÜKETİMİ GIDEREK ARTACAKTIR
Kinoa, elzem amino asitleri taşıyan inanılmaz bir protein kaynağıdır Yüksek demir içeriği nedeni ile vegan yaşayanlara, kansızlık problemi olanlara ve kabızlık problemiyle karşılaşanlara önerdiğim bir beslenme
Son üç yıldır Amerika'da büyük talep gören ve sıhhat mağazalarında tonlarca satılan kinoa; Peru ve Bolivya gibi ülkelerden ABD'ye çokça ithal ediliyor Türkiye'de de kısa bir vakit daha sonra fazla yaygınlaşacağını düşünüyorum
Özellikle veganlar günde bir öğün, kinoayla yapılmış pilav, kısır veya dolmayı tercih edebilirler Zayıflamak için de pişmişi yenebilir
Jurnal kalsiyum ihtiyacını yerine getirmek nedeniyle salataların içine eklenerek tüketilebilir İçindeki kalsiyum ise bir bardak sütteki kalsiyumdan daha artı
HER GÜN KİNOA YİYİN
Kinoa, ilk denememden sonradan mutfağımda yerini aldı Şu Anda pirinç, un, mercimek gibi temel gıdalarımın arasında
Fazla etken bir tadı ve kokusu olmadığı için değişik tariflerde kullanmak muhtemel
Hiç şeker ve un kullanmadan kinoayla ve yulafla harika kurabiyeler yapıyorum
Et dek proteinli, ayrıca vücutta sütten daha iyi kullanılabilen yüksek miktarda kalsiyuma sahip
Dahası kolestrol içermediği, eksik yağlı ve sindirimi basit olduğu için bebekler ve çocuklar için de çok besleyici bir tahıl *