Kinoa Unlu Kraker (Glutensiz Ve Tüm Diyetlere Uygun) Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı ılık su
- 3 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber (İsteğe göre)
- Küçük bir avuç dereotu ya da maydanoz
- 2 su bardağı kinoa unu
Kinoa Unlu Kraker (Glutensiz Ve Tüm Diyetlere Uygun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri koyup şöyle bir karıştırın.
- Sonra unu yavaş yavaş ekleyin, markadan markaya 2 su bardağı az ya da çok olabiliyor. Düzgünce yoğurun. Hafif ele yapışan bir hamur oluyor o yüzden bence eldiven kullanın.
- Biçim vermek güç olduğu için en pratik yol ufak kesim halinde hamur alın, elinizde yuvarlayın, sonra avucunuzun ayasıyla bastırın, tıpkı köfte yapar üzere form veriyoruz. Ben en son tepsiye dizince çatal ucuyla deliklerde yapıp süsledim.
- Yağlı kağıt üzerine dizip 190 derece evvelden ısıtılmış fırında 10-15 dakika ortası denetimli pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra sıkı kapaklı bir kavanoza koyarsanız uzun müddet tazecik kalır. Afiyet ve şifa olsun.