Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kinoanın faydaları

Kinoanın faydaları
0
69

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Kinoa bitkisi Güney Amerika'daki And Dağları'nda yetişir Kinoada A, B, C, D ve K vitaminleri bulunur Beslenme değeri oldukça yüksek olan kinoa, NASA göre uzaya gönderilen astronotların beslenmesinde kullanılmıştır  id Gad300250Kinoanın faydalarıTam protein içerirTam protein bütün amino asitlerin tatmin edici miktarda bulunduğu besin kaynakları için kullanılan bir ifadedir Kinoa da tam proteinli bir besindir Kilo korumaya ve zayıflamaya takviye eder Kinoa bütün protein olması sebebiyle insanı uzun zaman tok miktar Lif oranı yüksek olması nedeniyle de Diyet yapanlar tercih edebilir Keza HDL (iyi kolestrol) oranını sabir tutarken total kolestrolü düşürürSindirimi kolaylaştırır Kilo yüksek lif oranına sahip olduğu için sindirimde epeyce etkindir Demir minerali yüksektir Kinoanın anemi hastalarının beslenme ritünlerine eklenmesi önerilir B2 vitamini içerir Antioksidan özelliğinin bulunmasının yanı sıra, sağlıklı sinir sistemi için elzemdirMagnezyum minerali yüksektir Magnezyım minerali sinir sisteminin fazla duyarlılığını azaltır ve böylece Ağrıları dindirir Kronik ağrı çeken migren hastaları için epeyce faydalıdır Manganez minerali yüksektir Vücudun protein sentezleyip enerji üretmesinde etkilidir Kemik ve sinir fonksiyonlarının gelişiminde tayin alır ,Glütensizdir Kinoada glüten bulunmaz Glüten buğday gibi tahıllarda yer alan bir nesil proteindir Esasen yararlıdır ama çölyak hastalığı olanlar için tehlike talep eder Çünkü çölyak hastalığı ince bağırsağın glütene karşı kronik alerjisidir Hem kinoa glütensiz beslenmeyi seçim edenlerin rahatlıkla tüketebileceği bir besindirKinoayı pirinç ve bulgurla yaptığınız bütün yemeklerde ve hamur işlerinde kullanabilirsiniz Hem salatala ve soğuk yemeklerinize ekleyebilir ve kahvaltıda müslilere katabilirsiniz Yalnız kinoayı pişirmeden önce kabuklarını temizleyin Acı tadının gitmesi için de suda bekletmekte avantaj var 
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt