bilgisayarci
FD Üye
Kıpkırmızı Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 5 tane ekmek ayvası
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 4 çay bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- İsteğe bağlı karanfil
Kıpkırmızı Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaların kabuklarını soyup yarıya keselim.
- Çekirdeklerini bir kenara ayıralım ki renk vermesi için kullanacağız.
- Kestiğimiz ayva kabuklarından birazını tencerenin altına dizelim ve ayvalarıda yerleştirelim.
- Çekirdekleri, karanfil ve çubuk tarçını koyalım.
- Daha sonra her bir yarım ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı şeker dökelim akabinde suyunuda ekleyelim.
- Evvel su kaynayana kadar orta ateşte sonra kısık ateşte yaklaşık bir buçuk saat rengi kırmızıya dönene kadar pişirelim.
- Üzerini krem şanti yahut kaymak ile süsleyelim. Afiyet olsun????.