Kır Pidesi Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 6-7 su bardağı un ( yumuşak bir hamur olacak denetimli koyun)
- Yarım kg kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 1’ er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- Tuz
- Yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kır Pidesi Tanımı Yapılışı
- Hamurumuz için gereçlerimizi kabımıza alıp güzelce yoğurup yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
- İçi için sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım ve bir kaba alalım.
- Üzerine kıymayı, yağı, baharatları ve tuzu ek edip yeterlice karıştıralım.
- Mayalanan hamuru bezelere ayırıp un yardımıyla uzunlamasına açalım.
- İçerisine hazırladığımız harçtan koyup yanlardan içe hakikat katlayarak üzerini kapayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta, yağ ve yoğurdu karıştırıp sürelim.
- Evvelce ısıttığımız 175 derecelik fırınımızda pişirelim.
Afiyet olsun ????.