Kır Pidesi Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Ele yapışan kıvamda)
- 400 gram kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
- Biraz sıvı yağ
- Kaşar peyniri rendesi
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tereyağı
Kır Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı karıştırın. 5 dakika mayanın kabarması için bekleyin. Sıvı yağ ve tuz ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edin. Üzerini streçleyip 1 saat mayalandırın.
- İç harcı için soğan, kabuğu soyulmuş domates ve biberleri küçük küp küp doğrayın. Öteki materyalleri ekleyip güzelce yoğurun. Farklı bir tabağa kaşar peynirini rendeleyin.
- Mayalanan hamuru unlanmış yerde 10 yahut 15 kesime bölün. Hafif un yardımıyla yuvarlayarak beze yapın. Un serpilmiş tepsiye alıp üzerlerini örtün.
- Yeniden hafif un yardımıyla hamuru uzun bir biçimde açıp iç harcını yayın. Kaşar peyniri serpip hamurun kenarlarını ortaya hakikat kapatıp bastırın. Katlı yer alta gelecek halde yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Tüm bezeleri bu formda hazırlayın. ????
- İç harcı bekledikçe sulandığı ve hamuru da biraz ince açtığım için harcı koyarken hamur tabana yapıştı alırken de haliyle yırtıldı. Ben de bezeleri açtıktan sonra bir yağlı kağıt üzerine alıp iç harcını orada koyup kapattım.
- Daha sonra tepsiye yerleştirirken hafif uzattım bu biçimde yapmak çok kolay oldu size de fikir olsun. Birinci tepsiden başlayarak yağ, yumurta ve yoğurt karışımını üzerlerine sürün. Parmak uçlarınızla bastırın.
- 175 derece ısıtılmış fırında pişirin. Fırından alınca üzerlerine tereyağı sürün. Tanım için kübra pelvan ablaya teşekkürler, çok hoş oldu nitekim ???? deneyecek olanlara afiyet olsun.