iltasyazilim
FD Üye
Kirazın Faydaları
Kirazın Faydaları Nelerdir
Kiraz Hangi Hastalıklara İyi Kazanç
Kiraz fitokimyasallar açısından zengindir Bunlar: anthocyanins (mevye ve sebzelerin rengini veren pigmentler; oysa bunlar hücreleri zararlı kanserojen maddelere karşısında koruyan antioksidan özellikleri nedeniyle kansere aleyhinde seçenek oluşturabilirler) Benzer şekilde bir flavonoid olan quercetinki içinde keza antikanser bir yaradılış, ayrıca de antiimflamotoral ve intihistaminik (alerji ve enfeksiyon önleyici) özellikler içeren bir antioksidandır
· Kiraz hem kolesterolü hem de kan şekerini düşürmeye asistan olabilir
· 100 gram kirazda, 17 bin miligram C vitamini bulunmaktadır Her insanın günde 6080 miligram C Vitamini alması gerekiyor
· B1, B2, B5 vitaminleri, magnezyum ve kalsiyum da bulunmaktadır
· Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlayabilir bu nedenle romatizma ve gut hastalıkları, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılabilir
· Kabızlığı önlemede etkilidir
· Kirazda yer alan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyebilir ve varsa zamanla dökülmesine muavin olabilir
· Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına muavin olabilir
· Aşırı hap tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında tezgâhtar olabilir
· Nikotinin vücuttan atılmasında asistan olur
· İçerdiği meyve şekeri levüloz bakımlı sindirilebildiği için, şeker hastaları da kirazı yanında protein kaynağı besinlerle birlikte tüketebilir
· A vitamininin kayda değer bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz problemlerinin önlenmesinde asistan olabilir
· 20 kirazda 12 25 miligram arasında antosiyanin bulunmaktadır, bu da bir aspirinden on kat daha etkilidir
· 30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, böbrekleri çalıştırarak, diüretik (idrar söktürücü), kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici tesir gösterebilir *
Kirazın Faydaları Nelerdir
Kiraz Hangi Hastalıklara İyi Kazanç
Kiraz fitokimyasallar açısından zengindir Bunlar: anthocyanins (mevye ve sebzelerin rengini veren pigmentler; oysa bunlar hücreleri zararlı kanserojen maddelere karşısında koruyan antioksidan özellikleri nedeniyle kansere aleyhinde seçenek oluşturabilirler) Benzer şekilde bir flavonoid olan quercetinki içinde keza antikanser bir yaradılış, ayrıca de antiimflamotoral ve intihistaminik (alerji ve enfeksiyon önleyici) özellikler içeren bir antioksidandır
· Kiraz hem kolesterolü hem de kan şekerini düşürmeye asistan olabilir
· 100 gram kirazda, 17 bin miligram C vitamini bulunmaktadır Her insanın günde 6080 miligram C Vitamini alması gerekiyor
· B1, B2, B5 vitaminleri, magnezyum ve kalsiyum da bulunmaktadır
· Ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağlayabilir bu nedenle romatizma ve gut hastalıkları, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde kullanılabilir
· Kabızlığı önlemede etkilidir
· Kirazda yer alan kinik asit, böbreklerin taş ve kum yapmasını önleyebilir ve varsa zamanla dökülmesine muavin olabilir
· Kandaki zararlı maddelerin vücuttan atılmasına muavin olabilir
· Aşırı hap tüketimi ile karaciğerde oluşan yükün azaltılmasında tezgâhtar olabilir
· Nikotinin vücuttan atılmasında asistan olur
· İçerdiği meyve şekeri levüloz bakımlı sindirilebildiği için, şeker hastaları da kirazı yanında protein kaynağı besinlerle birlikte tüketebilir
· A vitamininin kayda değer bir kaynağı olan karoteni içeren kiraz, göz problemlerinin önlenmesinde asistan olabilir
· 20 kirazda 12 25 miligram arasında antosiyanin bulunmaktadır, bu da bir aspirinden on kat daha etkilidir
· 30 gram kiraz sapını 1 litre suda 10 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay, böbrekleri çalıştırarak, diüretik (idrar söktürücü), kan ve idrar yolları temizleyicisi, safra akımını sağlayıcı, bağırsak düzenleyici tesir gösterebilir *