iltasyazilim
FD Üye
Kiraz mide, bağırsak ve idrar yolları hastalıklarında fazla faydalı olup, karaciğer rahatsızlıklarına da şifalı gelmektedir
Karaciğer ve safrayı temizler Böbreklerde biriken zararlı maddelerin atılmasına muavin olur, kabızlığı giderir, hazmı kolaylaştırır Aç karnına yenen kiraz zayıflatır Kiraz midedeki bere, iltihap ve çıbanları temizler Kiraz yenmeye devam edilirse böbrek ve mesane yollarını kumlardan temizler, karaciğer şişliğine iyi kazanç, safra akışını normale döndürür, sinirleri kuvvetlendirir
Romatizma, damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine faydalıdır Menopoz döneminde faydalı olmaktadır Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkin oluyor Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan 'antosiyanin' isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedirler Kirazda 1225 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha pozitif olduğu bildirilmektedir Araştırıcılara kadar, günde 20 kiraz yemek yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor Ayrıca kirazda yer alan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine aynı antioksidan etkiler yapmaktadır*
Karaciğer ve safrayı temizler Böbreklerde biriken zararlı maddelerin atılmasına muavin olur, kabızlığı giderir, hazmı kolaylaştırır Aç karnına yenen kiraz zayıflatır Kiraz midedeki bere, iltihap ve çıbanları temizler Kiraz yenmeye devam edilirse böbrek ve mesane yollarını kumlardan temizler, karaciğer şişliğine iyi kazanç, safra akışını normale döndürür, sinirleri kuvvetlendirir
Romatizma, damar sertliği ve mafsal kireçlenmesine faydalıdır Menopoz döneminde faydalı olmaktadır Kiraz meyvesi ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha fazla etkin oluyor Araştırıcılar bu etkiyi kirazda bulunan 'antosiyanin' isimli kimyasalın yaptığını bildirmektedirler Kirazda 1225 miligram arasında antosiyanin bulunmakta ve bu maddenin ağrı kesici etkisinin aspirinden on kat daha pozitif olduğu bildirilmektedir Araştırıcılara kadar, günde 20 kiraz yemek yemek bir aspirin almakla eşdeğer görülüyor Ayrıca kirazda yer alan antosiyanin maddesi E ve C vitaminlerine aynı antioksidan etkiler yapmaktadır*