Kirazlı Borcam Pastası (Gıda Boyasız) Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
- 2 tane yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 3 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış
- Kiraz
- 1 paket vanilya
- Bir modül margarin
Kirazlı Borcam Pastası (Gıda Boyasız) Tanımı Yapılışı
- Yazdan buzluğa attığımız kirazı çıkaralım buzu çözüldükten sonra çekirdeklerini ayıklayalım.
- Toz şeker ve yumurtayı köpürene kadar mikserle çırpalım.
- Yoğurt ve sıvı yağ ek edip çırpma teli ile karıştıralım.
- Akabinde vanilya ve kabartma tozunu ek edip karıştıralım, unu eleyerek yavaş yavaş ekleyip karıştıralım ve pürüzsüz bir kek harcı elde edelim.
- Yağlanmış küçük uzunluk borcam tepsiye dökelim ve evvelce ısıtılmış 160 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirelim, müddetin sonunda kürdanı kekin ortasına batırarak pişip pişmediğini denetim edelim kürdan ıslak çıkarsa süreyi uzatalım.
- Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım, bir tencereye vanilya, margarin ve kiraz hariç bütün gereçleri karıştırıp ocağa alalım devamlı karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Kaynayıp göz göz olunca çekirdeklerini çıkarıp ikiye böldüğünüz kiraz’ı muhallebiye ek edelim ve karıştıralım, kaynayana kadar devamlı olarak karıştıralım kaynadıktan sonra üzerine margarini ek edip eriyene kadar karıştıralım, son olarak vanilya ek edip karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Birinci sıcaklığı çıkması için orta ara karıştırarak 10 dakika kadar soğutalım, soğuduktan sonra kekin üzerine döküp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım ve buzdolabında 1-2 saat bekletelim.
- İstediğimiz üzere süsleyip servise hazırlayalım, ben vişne reçeli ve hindistan cevizi ile süslemeyi tercih ettim.???? Afiyet olsun ????.