Kirazlı Cheesecake Hisse Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 200 gram yumuşak tereyağı
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 5 su bardağı un
- Yaklaşık 300 gram kiraz (Farklı meyvelerle de olur)
- 250 gram quark (Labne ve süzme yoğurt ile de olur)
- 1 kutu krema
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı dolu dolu pudra şekeri
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
- Yarım limonun suyu
Kirazlı Cheesecake Hisse Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için un hariç tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Unu denetimli biçimde ekleyip kurabiye hamuru sertliğinde bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurun yarısını yağlı kağıt serili yahut yağlanmış bir tepsiye yayıyoruz, dikdörtgen borcam büyüklüğünde bir tepsi kullanılabilir.
- Kalan hamuru dondurucuya koyuyoruz (Tarifin sonunda en son üzerine rendeleyeceğiz)
- İç harcı için kiraz hariç başka materyalleri telle güzelce çırpıyoruz ve çekirdeğini çıkardığımız kirazları ekliyoruz.
- Bu harcı hazırladığımız borcama döküyoruz.
- Son olarakta buzluktaki hamuru son kat olacak biçimde üzerine rendeliyoruz (Veya elimizle kesimler koparıyoruz)
- Evvelce ısıttığımız 175 derecelik fırında 1 saate kadar pişiriyoruz.
- Fırından fırına pişme mühleti değişebilir. Üzeri kızardığında fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun ????