Kirazlı Joleli Pasta Tarifi
Kirazlı Joleli Pasta Yapılışı
Kirazlı Joleli Pasta Malzemeleri:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 cay bardağı sut
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
vanilyalı krema icin:
2 paket vanilyalı creme ole
1 kutu hazır krema
2 cay bardağı sut
2 paket krem şanti
3 cay bardağı su
1 paket vanilya
cilekli krema icin:
2 paket cilekli creme ole
1 kutu hazır krema
2 cay bardağı sut
2 paket cilekli krem şanti
3 cay bardağı su
1 paket vanilya
Islatmak icin:
1 su bardağı vişne suyu
Arası ve uzerini suslemek icin:
2 kavanoz kiraz şekerlemesi
cilekli jole
hindistan cevizi
imageskirazlijolelipastatarifiresimli5ad3d8b788f15 Kirazlı Joleli Pasta Yapılışı: Pandispanya icin 4 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri yuksek devirde şeker eriyene kadar cırpın Nişastayı sutun icinde eritip, vanilya ile birlikte yumurtalı karışıma ekleyerek cırpmaya devam edin
Un ve kabartma tozunu ilave ederek kenarlarını yağlayıp tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 20 cmlik kalıba dokup onceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin (kurdan testi yapmayı unutmayın, pişme suresi her fırına gore farklı olabilir)
Vanilyalı krema icin 2 paket creme oleyi bir kaba boşaltıp uzerine 2 cay bardağı sut ve 1 kutu hazır kremayı ekleyin Karışım yoğun bir krema kıvamında olana kadar yuksek devirde cırpın Başka bir kapta 2 paket toz krem şantiyi 3 cay bardağı soğuk su ve bir paket vanilya ilavesiyle koyulaşana kadar cırpın Creme oleli karışımı krem şantili karışıma ekleyip puruzsuz ve yoğun bir krema haline gelene kadar cırpmayı surdurun Kıvamının daha yoğun olmasını isterseniz bu aşamada krema sertleştirici, daha akışkan olmasını isterseniz bir miktar soğuk sut ekleyebilirsiniz Kremayı kullanana kadar buzdolabında bekletin
Cilekli kremayı da aynı yontemle hazırlayıp buzdolabına kaldırın Pandispanyaları enine ikişer parcaya ayırarak 4 kat elde edin Bir parcasını pasta standına ya da servis yapacağınız tabağa yerleştirip vişne suyuyla yeteri kadar ıslatın Uzerine cilekli kremadan bolca surdukten sonra birkac kiraz şekerlemesi tanesi serpiştirin Hindistan cevizi de serptikten sonra bir kat daha krema surup ikinci pandispanya parcasını uzerine kapatın Aynı işlemleri son parcaya kadar tekrarlayın Pastanın katlarına bir vanilyalı, bir cilekli krema kullanıyoruz
Pastanın en ustune kalan vanilyalı kremadan bolca surup varsa pasta kaplama spatulası ya da bir catal yardımıyla desen verin Pastanın kenarlarını ise kalan cilekli krema ile duzgunce kapladıktan sonra bu şekilde pastayı buzdolabına kaldırın
1 paket cilekli joleyi tarifine gore hazırlayıp bir kalıba dokun, icine kiraz şekerlemelerini ekleyin ve bu şekilde buzlukta jole kıvamı alana kadar soğutun Jole sertleşince kaşıkla karıştırıp joleli kiraz şekerlemelerini pastanın suslemesinde kullanın Uzerine hindistan cevizi serpiştirip en az 4 saat, en iyisi bir gece buzdolabında bekletip servis yapın
alıntı
Kirazlı Joleli Pasta Yapılışı
Kirazlı Joleli Pasta Malzemeleri:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 cay bardağı sut
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
vanilyalı krema icin:
2 paket vanilyalı creme ole
1 kutu hazır krema
2 cay bardağı sut
2 paket krem şanti
3 cay bardağı su
1 paket vanilya
cilekli krema icin:
2 paket cilekli creme ole
1 kutu hazır krema
2 cay bardağı sut
2 paket cilekli krem şanti
3 cay bardağı su
1 paket vanilya
Islatmak icin:
1 su bardağı vişne suyu
Arası ve uzerini suslemek icin:
2 kavanoz kiraz şekerlemesi
cilekli jole
hindistan cevizi
imageskirazlijolelipastatarifiresimli5ad3d8b788f15 Kirazlı Joleli Pasta Yapılışı: Pandispanya icin 4 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri yuksek devirde şeker eriyene kadar cırpın Nişastayı sutun icinde eritip, vanilya ile birlikte yumurtalı karışıma ekleyerek cırpmaya devam edin
Un ve kabartma tozunu ilave ederek kenarlarını yağlayıp tabanına yağlı kağıt serdiğiniz 20 cmlik kalıba dokup onceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin (kurdan testi yapmayı unutmayın, pişme suresi her fırına gore farklı olabilir)
Vanilyalı krema icin 2 paket creme oleyi bir kaba boşaltıp uzerine 2 cay bardağı sut ve 1 kutu hazır kremayı ekleyin Karışım yoğun bir krema kıvamında olana kadar yuksek devirde cırpın Başka bir kapta 2 paket toz krem şantiyi 3 cay bardağı soğuk su ve bir paket vanilya ilavesiyle koyulaşana kadar cırpın Creme oleli karışımı krem şantili karışıma ekleyip puruzsuz ve yoğun bir krema haline gelene kadar cırpmayı surdurun Kıvamının daha yoğun olmasını isterseniz bu aşamada krema sertleştirici, daha akışkan olmasını isterseniz bir miktar soğuk sut ekleyebilirsiniz Kremayı kullanana kadar buzdolabında bekletin
Cilekli kremayı da aynı yontemle hazırlayıp buzdolabına kaldırın Pandispanyaları enine ikişer parcaya ayırarak 4 kat elde edin Bir parcasını pasta standına ya da servis yapacağınız tabağa yerleştirip vişne suyuyla yeteri kadar ıslatın Uzerine cilekli kremadan bolca surdukten sonra birkac kiraz şekerlemesi tanesi serpiştirin Hindistan cevizi de serptikten sonra bir kat daha krema surup ikinci pandispanya parcasını uzerine kapatın Aynı işlemleri son parcaya kadar tekrarlayın Pastanın katlarına bir vanilyalı, bir cilekli krema kullanıyoruz
Pastanın en ustune kalan vanilyalı kremadan bolca surup varsa pasta kaplama spatulası ya da bir catal yardımıyla desen verin Pastanın kenarlarını ise kalan cilekli krema ile duzgunce kapladıktan sonra bu şekilde pastayı buzdolabına kaldırın
1 paket cilekli joleyi tarifine gore hazırlayıp bir kalıba dokun, icine kiraz şekerlemelerini ekleyin ve bu şekilde buzlukta jole kıvamı alana kadar soğutun Jole sertleşince kaşıkla karıştırıp joleli kiraz şekerlemelerini pastanın suslemesinde kullanın Uzerine hindistan cevizi serpiştirip en az 4 saat, en iyisi bir gece buzdolabında bekletip servis yapın
alıntı