Kirazlı Sufle Tanımı İçin Gereçler
- 2.5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket bitter çikolata (160 gr)
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı kiraz
Kirazlı Sufle Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel tereyağını ve çikolataları benmari yöntemi eritelim soğumaya bırakalım.
- Öbür kapta yumurtayı şekeri çırpalım sütü kakaoyu vanilini ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice çırpıyoruz benmari metodu erittiğimiz çikolata karışımını ek edelim karıştıralım.
- Unu azar azar ek edelim karıştıralım akışkan bir kıvam olmalı çekirdeklerini temizlediğimiz kirazlarıda içine ek edip spatulayla karıştırıyoruz.
- Yağlanmış sufle kaplarına üstü dolmayacak formda boşaltıyoruz üzerine çekirdeği çıkmış kirazları batıralım.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derece de 8 yada 10 dakika pişirelim. Fırından çıkan suflelerin üstünü pudra şekeriyle süsleyelim.