Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kirde Tarifi Resimli Tarif

Kirde Tarifi Resimli Tarif
0
81

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Kirde Tarifi
Kirdeye ne konur
Kirde nasıl yapılır
Kirde yapılışı

Resimli Kırde Tarifi

imageskirdetarifiresimlitarif5ad42ac542280

Kirde malzemeleri:

1 Kg Kuzu Eti 1 Kg Yufka 15 Corba Kaşığı Tereyağı 5 Adet Biber 3 Adet Domates Tuz , Karabiber , Kekik

Kirde nasıl yapılır:
Yufkaları dorde bolup, sıcak fırında kurutun Kuzu etini, ustunu ortecek kadar su koyarak, haşlayın Et suyunu cekince ince ince doğranmış biberleri ekleyerek, et tamamen piştikten sonra da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin
Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın Bir tepsiyi yağlayın İcine ilk once et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun Yufkanın uzerine ince bir tabaka yağ surunEtin bir kısmını yufkanın uzerine yayın Uzerine ikinci bir tabaka yufkayı serip, yağlayın Uzerine bir sıra daha et yayın Obur tabakaları da aynı şekilde hazırlayıp, butun malzemeyi kullanın En uste de yufka serin Yufkanın uzerini yağlayarak, tepsinin uzerine bir tabak oturtun Tepsiyi ateşe koyun Arada bir kirde nin altını kontrol edin Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi altust edin Gerekirse yanlardan tepsiye yağ ilave edin Kirdeyi ateşten indirmeden once uzerine cekeceği kadar et suyu dokun Bir muddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin Dinlenme suresi bittiğinde ateşten alarak, sıcak olarak servise sunun


alıntı
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt