Kirde Tarifi
Kirdeye ne konur
Kirde nasıl yapılır
Kirde yapılışı
Resimli Kırde Tarifi
imageskirdetarifiresimlitarif5ad42ac542280
Kirde malzemeleri:
1 Kg Kuzu Eti 1 Kg Yufka 15 Corba Kaşığı Tereyağı 5 Adet Biber 3 Adet Domates Tuz , Karabiber , Kekik
Kirde nasıl yapılır:
Yufkaları dorde bolup, sıcak fırında kurutun Kuzu etini, ustunu ortecek kadar su koyarak, haşlayın Et suyunu cekince ince ince doğranmış biberleri ekleyerek, et tamamen piştikten sonra da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin
Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın Bir tepsiyi yağlayın İcine ilk once et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun Yufkanın uzerine ince bir tabaka yağ surunEtin bir kısmını yufkanın uzerine yayın Uzerine ikinci bir tabaka yufkayı serip, yağlayın Uzerine bir sıra daha et yayın Obur tabakaları da aynı şekilde hazırlayıp, butun malzemeyi kullanın En uste de yufka serin Yufkanın uzerini yağlayarak, tepsinin uzerine bir tabak oturtun Tepsiyi ateşe koyun Arada bir kirde nin altını kontrol edin Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi altust edin Gerekirse yanlardan tepsiye yağ ilave edin Kirdeyi ateşten indirmeden once uzerine cekeceği kadar et suyu dokun Bir muddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin Dinlenme suresi bittiğinde ateşten alarak, sıcak olarak servise sunun
alıntı
Kirdeye ne konur
Kirde nasıl yapılır
Kirde yapılışı
Resimli Kırde Tarifi
imageskirdetarifiresimlitarif5ad42ac542280
Kirde malzemeleri:
1 Kg Kuzu Eti 1 Kg Yufka 15 Corba Kaşığı Tereyağı 5 Adet Biber 3 Adet Domates Tuz , Karabiber , Kekik
Kirde nasıl yapılır:
Yufkaları dorde bolup, sıcak fırında kurutun Kuzu etini, ustunu ortecek kadar su koyarak, haşlayın Et suyunu cekince ince ince doğranmış biberleri ekleyerek, et tamamen piştikten sonra da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ilave edin Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin
Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın Bir tepsiyi yağlayın İcine ilk once et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun Yufkanın uzerine ince bir tabaka yağ surunEtin bir kısmını yufkanın uzerine yayın Uzerine ikinci bir tabaka yufkayı serip, yağlayın Uzerine bir sıra daha et yayın Obur tabakaları da aynı şekilde hazırlayıp, butun malzemeyi kullanın En uste de yufka serin Yufkanın uzerini yağlayarak, tepsinin uzerine bir tabak oturtun Tepsiyi ateşe koyun Arada bir kirde nin altını kontrol edin Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi altust edin Gerekirse yanlardan tepsiye yağ ilave edin Kirdeyi ateşten indirmeden once uzerine cekeceği kadar et suyu dokun Bir muddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin Dinlenme suresi bittiğinde ateşten alarak, sıcak olarak servise sunun
alıntı