Kiremit Tepside Enfes Etli Sebzeli Yemek Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram et
- 4 orta uzunluk patates
- 2 patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bardak su
- Tuz
- 2 domates ve yeşil biber
- Sıvı yağ
Kiremit Tepside Enfes Etli Sebzeli Yemek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etlerimizi tencereye alıp az sıvı yağla kavuruyoruz.
- Üzerine tereyağını koyup ve biraz sıcak su ekleyip güzelce pişiriyoruz.
- Etlerinizin sert olduğunu düşünüyorsanız bu süreci düdüklüde yapabilirsiniz.
- Pişen etlere tuzunu atıp tepsiye alıyoruz.
- Patatesleri iri küp formunda doğrayıp kızartıyoruz, patlıcanları alacalı soyup küp halinde doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz, akabinde kızartıyoruz(sebzeleri kızartmaya yakın kıvamda tepsiye alıyoruz).
- Zerzevatları de tepsiye aldıktan sonra domates ve biberleri iri formda doğrayıp tepsinin üzerine yerleştiriyoruz ve tepsinin üzerine tuz atıyoruz.
- Son olarak domates salçası ve bir bardak suyu karıştırıp tepsinin üzerine gezdiriyoruz.
- 220-240 derecede yarım saat kadar pişiriyoruz.
- Etimiz ve sebzelerimiz zati muhakkak oranda piştiği için pişmesi uzun sürmeyecektir.
- Ortada bir çatalla denetim ederek pişirebilirsiniz.