Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırgız Pilavı

Kırgız Pilavı
0
31

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kirgiz-pilavi.jpg

Kırgız Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 küçük baş kuru soğan
  • 1 orta boy soyulmuş yıkanmış havuç
  • 1 Türk kahvesi fincanı badem
  • 1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü (ben yarım su bardağı kullandım 1 Türk kahvesi fincanına ölçüsü eşdeğer ediyor bilginize)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı soğuk su

Kırgız Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yağlar pilavlık tencereye koyun.
  2. Üzerine rendelenmiş soğan ve havuç ekleyin.
  3. Kuş üzümü ,bademi koyun, hafif kavurun.
  4. Sonra yıkanmış pirinç ekleyin. ( basmati pirinçi kullandım) yine kavurun.
  5. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip karıştırın.
  6. Tuz ve baharatları ekleyip fokur fokur kaynayınca ocağın altını en kısığa getirip pişiriyoruz .
Afiyetler olsun ( ben servis ederken kavrulmuş lokum kuşbaşı kullandım. ).

Kırgız Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt