
Kırılma Olmayan Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 50 gram margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Kırılma Olmayan Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye süt ,şeker ,kakao, nişasta ve unu alıp koyulaşana kadar sürekli karıştıralım.
- Üzerine margarin ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırılır ve ocağın altını kapatılır.
- Sararken kırılmaması için el blender ı ile 2-3 dk çırpılır. Büyük fırın tepsimize hindistan cevizi bolca her tarafına dökülür.
- Onun üzerine karışımımızı yavaşça döküp spatula yardımıyla yayalım ve düzeltelim.
- Buzdolabına alalım 1-2 saat soğumaya bırakalım.
- Bu arada krem şantiyi hazırlayalım. 1 paket toz şanti 1 su bardağı süt ile iyice çırpılır.
- Karışım soğuduktan sonra kremşanti üzerine dökülerek her tarafına yayılır ve düzeltilir.
- Rulo şekilde sarılır. Şekildeki gibi sarılır. 18 adet çıkıyor. Afiyet olsun.