Dünya, şimdilerde özel bir beslenme tarzının kısa sürede cildi gerginleştirdiğini ve pürüzsüzleştirdiğini konuşuyor Ana çabuk şu: Yüzünüzü gerginleştirmek için ihtiyacınız olan her şey buzdolabınızda! Dilden dile, kulaktan kulağa yayılan bu mucizevi diyetin kaşifi Harvard'lı Profesör ve Eczacı Nicholas Perricone Perricone'nin kendisi de senelerdir şekerden uzakta duruyor Çünkü şeker molekülleri, kollajen lifleriyle birleşip onları sertleştirerek esnekliklerinin kaybolmasına yol açıyor Bu da kırışıklıkların oluşumuna neden oluyor Kırışıklıkların engellenmesi için ise Perricone, taze meyve, yağlı et ve sebzenin yeşil ışığından yararlanmak gerektiğinin altını çiziyor İşte hemen sırada, herkesin merak ettiği can müşteri sorular var Antiaging diyeti hangi temel şartlarda önem kazanıyor? Gıda ve yaşlılık arasındaki bağlantı nasıl kurulabilir? Ve hangi besinler gençleştiriyor, hangilerinden uzak durmak gerekiyor? Perricone'ye göre kollajen liflerinin sertleşmesi ilk önce hür radikaller doğruca engelleniyor Her ne dek karoser enzimler ve amino asitlerden kendi bağışıklık sistemini oluştursa da gerçi bunu oluşturmak için dürüst besinlere ve formlara ihtiyaç duyuyorEsansiyel yağ hücreleri; proteinler Nicholas Perricone, besin ve kırışıklık oluşumu aralarında inanılmaz bir bağlantı olduğunu düşünüyor Teorisi ise şöyle: Insanlar tek yönü olan besleniyor Aşırı karbonhidrat yaşlandırıyor Makarna, patates ve ekmekten alınan artı karbonhidrat ciltte tahrişe niçin oluyor Bilhassa fazla ivedi kana karışan ve bu vesile ile ensülinin artmasına niçin olan karbonhidratlar tehlikeli Bu tepkime yağ yakımını bloke ediyor Dolayısıyla karbonhidrat kana ne kadar yavaş karışırsa, ciltte de böylece eksik hasar meydana geliyor Genç kalmak için ensülinin yavaş ve kesintisiz alımı şartÇoğu kişi de protein alımında sorun yaşıyor Oysa protein vazgeçilemez Çünkü vücutta teker teker aminoasitlere dönüşüyor O da kolajen liflerini, elastik lifleri ve hormonları oluşturuyor Hem proteinler metabolizmayı harekete geçiriyor Perricone, günde üç öğün mutlaka alınması gereken gıda maddeleri arasından tercih yapmayı da mümkün kılıyor Ve günde üç litre suyu da katiyen ihmal etmemek gerektiğini belirtiyor Perricone'ye kadar cildi gençleştirmek için tüketilmesi gereken besinler şunlar:Soya filizi: Vücudun kendi hormonları değin etkili Cildi dolduruyor ve gerginliğini sağlıyorIspanak, lahana: B vitamini tahvil dokusunun sıkılığını destekliyor, selüliti önlüyorYeşil çay: Özgürlük radikallere karşı önemli gözenekli olan koruyucu maddeler içeriyor ve bu vesile ile yaşlılığın ilk elden hücrelerde durdurulmasını sağlıyorSu: Hücrelerin ve bağ dokularının dolgu ve destek gereksinimini karşılıyor Besinlerin hücrelere taşınmasını, atıkların da hücrelerden çıkışını sağlıyorSom ve ringa balığı: Perricone'ye kadar vücudun ivedi ihtiyaç duyduğu ama kendi başına üretemediği doymamış yağ asitleri içeren bu balıklar, hücrelerdeki ihtiyarlık sürecini yavaşlatarak Antiaging'de anahtar görevi görüyor Sarmısak: Bileşimindeki allizin maddesi kan dolaşımını harekete geçirerek cildi arındırıyor Böylelikle cilt dinç bir renge kavuşuyorTavuk: Vücudun güzellik hormonları üretmek için ihtiyaç duyduğu yüksek değerde protein içeriyor Hem kolajen üretimini ve bono dokusundaki liflerin yenilenmesini destekliyorZeytinyağı: Soğuk preslenmiş hali dinç hayat için bire bir olan bu yağ, erken yaşlanma ve kırışıklıklar için mükemmel bir silah Doymamış yağ asitleri hücreleri tehlikelerden koruyorYumurta ve süt: sinyâl şekilde niacinmaddesi içeriyorlar Bu B vitamini depoları hücresel yenilenmesi için vazgeçilmez olarak tanımlanıyor Rezene: Perricone'ye tarafından haftada birkaç defa sofrada olmalı Kalsiyum zengini bu ot, ciltte su depolanmasını sağlıyor ve hücreli yenilenmesinde devir alıyor Avokado: E vitamini açısından epeyce varlıklı Bu Nedenle bağımsızlık radikallere karşısında içeriden de tesir ediyorElma: Şeker ve ensülin cildi yaşlandırıyor Buna rağmen elma kan şekerini sabitliyor ve ensülin iniş çıkışını engelliyor Kuşkusuz uzakta durulması gereken yiyeceklerMargarin: Kahvaltı ve kızartma yağı olarak sofralarda yer verdiğimiz margarindeki doymuş yağ asitleri cilt hücrelerine hasar veriyor ve vücutta yağ olarak depolanıyor, kısacası şişmanlatıyorKahve: Ensülin oranını artırdığı için cilde hasar veriyor Keza gerginlik hormonu kortizolü harekete geçiriyorHavuç: Havuç, muz, üzüm ve mango gibi meyve ve sebze türleri, yüksek glisemik indeksleri dolayısıyla Perricone'nin yasaklı listesinde yer alıyor Glisemik indeks, kan şekerinin bir öğünde ne dek arttığını gösteriyorPortakal: Her ne değin vitamin açısından yüksek bir meyve olsa da şekeri yükseltmesiyle de biliniyor Bu yüzden dinç C vitamini alabileceğimiz meyveler elma ve limonPizza: Pizzadaki karbonhidrat yağ yakımını engelliyor Lakin haftada bir kez yemek hasar vermiyor Bağımsızlık Etiket Soya filizinin faydaları selüliti önleyen bitkiler vücudun sıkı olması için hangi ot gibi yaşama yenmeli? Yeşil çayın faydaları Som ve ringa balığının faydaları Sarmısağın faydaları Zeytinyağının faydaları Yumurta ve sütün faydaları Rezenenin faydaları Avokadonun faydaları Elmanın faydaları uzak durulması gereken yiyecekler Margarinin zararları kahvenin zararları şeker hastalarının yememesi gereken meyveler proteinin faydaları sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur