Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırlangıç balığı nasıl temizlenir? Kırlangıç balığı temizlenin püf noktaları

Kırlangıç balığı nasıl temizlenir? Kırlangıç balığı temizlenin püf noktaları
0
61

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kirlangic_baligi_nasil_temizlenir_kirlangic_baligi_temizlenin_puf_noktalari_1600775944_8097.jpg

Ortalama 25-30 cm olan kırlangıç balığına kırmızı kırlangıç olarak adlandırılır. Çok lezzetli olan Kırlangıç balığının temizlemesi biraz zordur. Ama size vereceğimiz birkaç püf noktasıyla kolayca halledebilirsiniz. Pullu bir balık olduğu için ilk olarak pullarının temizlenmesi gereken Kırlangıç balığı temizlein püf noktaları Kolay şekilde kırlangıç balığı nasıl temizlenir ve yüzgeçleri nasıl ayıklanır

Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte balık sezonu açıldı. Kırlangıç balığı eylül ayında tüketilmesi gereken balıklardan birdir. Protein bakımından oldukça zengin olan balıkları düzenli olarak haftada en aza iki defa yemek gerekiyor. Ortalama 25-30 cm olan kırlangıç balığına kırmızı kırlangıç, küçüklerine ise derviş balığı olarak adlandırılmaktadır. Kırlangıç balığı, bütün denizlerde bulunur ama genelde Marmara, Akdeniz ve Ege’de en sık şekilde görülür. Genelde denizin dip kısımlarda küçük balıklarla beslenerek yaşayan kırlangıç balığının mevsimi nisan ve eylül ayları arasındadır. Sırtı kırmızı, pembe karın kısmı ise beyaz renklerde olan kırlangıç, büyük kafalı ve oldukça lezzetli bir balıktır. Kırlangıç balığını temizlerken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. İşte detaylar: 

YM20w_1600778471_1438.jpg

KIRLANGIÇ BALIĞI NASIL TEMİZLENİR?

Kırlangıç balığı pullu bir balık olduğu için ilk olarak pullarının temizlenmesi gerekir. Balığın etine zarar vermeden balığın pullarını temizleyin. Pullarını temizlemek için balığın derisine bıçağı bir iki defa sürtmek yeterlidir. Bu işlem sırasında balığın zarar görmemesi için bıçağı dik tutmak gerekir. Pulları dışında karnını yararak iç organlarını çıkaracağınız kırlangıç, yapılacak yemeğe göre farklı şekillerde dilimlenir ve kafa kısmı kesinlikle atılmaz. Özellikle çorba yapımında kullanılan kırlangıç başının beyin ve yanak kısımları oldukça lezzetlidir.

DiCt9_1600778496_2625.jpg

HANGİ MEVSİMDE HANGİ BALIK YENİR?

Ocak: Kefal, tekir, kırlangıç, levrek, yengeç, yılanbalığı, karides
Şubat: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüşbalığı, midye, ıstakoz, somon, dilblağı
Mart: Levrek, kalkan, kefal, tekir, midye
Nisan: Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, midye, barbunya, mercan, kayabalığı,
Mayıs: Barbunya, ıstakoz, levrek, tekir, kılıç, kırlangıç, dilbalığı, iskorpit, pavurya, karides
Haziran: Mercan, levrek, barbunya, tekir, pavurya, ıstakoz
Temmuz: Sardalya, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya
Ağustos: çingene palamutu, mercan, kılıç, sardalya, izmarit, istakoz
Eylül: Palamut, lüfer, kılıç, sardalya, kolyoz, kırlangıç
Ekim: Palamut, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalya, torik
Kasım: Mezgit, ringa
Aralık: Yengeç, pavurya, levrek
 

Similar threads

Levrek, somon gibi büyük balıklar bütün halde pişirilebildiği gibi fileto halinde de yapılabilir. Levrek, çipura, somon gibi balıkları doğru bir şekilde açıp ziyan etmeden fileto haline getirmek biraz beceri istese de pratik yöntemlerle kolay bir şekilde yapılabilir. Çok sağlıklı olan balığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Levrek, somon gibi büyük balıklar bütün halde pişirilebildiği gibi fileto halinde de yapılabilir. Levrek, çipura, somon gibi balıkları doğru bir şekilde açıp ziyan etmeden fileto haline getirmek biraz beceri istese de pratik yöntemlerle kolay bir şekilde yapılabilir. Çok sağlıklı olan balığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Balıkların Mevsimleri Hangi Mevsimde Hangi Balık Yenir Hangi ayda hangi balık olur Ocak Kefal, tekir, kırlangıç Şubat Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüşbalığı, midye Mart Levrek, kalkan, kefal, tekir, midye Nisan Kalkan, kılıçbalığı, kırlangıç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Hangi Balık Ne zaman Yenir Hangi Ay Hangi Balık Yenmelidir Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetlerini muhafaza eder Kefal ve hamsi bütün yağlı durumdadır Çinekop, kofana, minakop boldur Midyenin mevsimi başlamıştır Tekir, kırlangıç pozitif miktarda avlanır Şubat ayına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Her ayın sebze ve meyveleri ortalama bilinir. Her balığında hem lezzetli hemde faydalı olduğu bir mevsimi var. Su ürünleri kaliteli protein içerir; A,K ve B ( özellikle folik asit) vitaminleri ile iyod, fosfor , selenyum ve çinko gibi mineraller bakımından zengindir. Ayrıca balıkta bulunan W-3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,467Konular
981,178Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt