Kırlar Köftesi (Sucuklu Köfte) Tanımı İçin Gereçler
- Yarım halka sucuk
- 2 orta uzunluk soğan
- 3 sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Reyhan
- Tuz
- Pul biber
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1 litre kaynamış su
- Bir tutam maydanoz
Kırlar Köftesi (Sucuklu Köfte) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle sucuğu küçük kareler halinde doğrayıp sıvı yağ ile orta uzunluk tencerede kavuralım.
- Pişen sucukların üzerine ince ince doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuralım.
- Akabinde sivri biberi ve tereyağını ekleyelim.
- Birazda bu halde kavurduktan sonra salçayı ek edelim.
- Güzelce kavrulmuş olan karışımımıza sıcak suyu, tuzu, pul biberi ve reyhanı ekleyelim.
- Köfte sosumuzu 5 dakika kaynamaya bırakalım.
- Köftelik bulguru ve limon tuzunu köfte leğenine aldıktan sonra üzerine kaynamış olan sosu ek edip bir kaşık yardımıyla karıştıralım ve ince doğranmış maydanozu ekleyelim.
- Üzerini pak bir örtüyle kapatalım ve 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- 15 dakikanın akabinde kabaran köftemizi bir kaşık yardımıyla karıştırıp sonrada 10 dakika kadar yoğuralım.
- Şayet köfte size biraz kuru gelirse çok az sıcak su ek edilebilir.
- Yoğurulan köfteye hal verip servis edebilirsiniz.