iltasyazilim
FD Üye
Kırma Kıtlatma Zeytin Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo zeytin
*1 litre su (5 su bardağı su)
*2 yemek kaşığı tepeleme iri tuz
*Yarım yemek kaşığı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri İçin;
*12 adet yeşil limon
Kırma Kıtlatma Zeytin Tarifi Yapılışı Hu hu ???
Zeytin güzelleri burada mı?
TARİFÇİNİZ GELDİ AANIMM?
Kendimi mahallenize gelen ‘Overlokçu’ gibi hissettim?
Hadi kalpler çiçekler böcekler öpücükler havada uçuşsun ?
3 kilo yeşil zeytin alınır; temiz bir taş veya çekiç yardımı ile kıtlatılır
Kıtlattığımız zeytinler fazla bekletmeden su dolu bidono doldurulur Su dolu bidonu kıtlatma yaparken yanınızda bulundurun kıtlatıp içine atın ki kararma yapmasın İlk 3 gün bu şekilde bekletilir acı suyuyla kalır ki erime yapmasın
Sonraki günler tatlanana kadar her gün suyu değiştirilir 7 ila 10 gün arası Bu süre sonunda tadına bakıp damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Zeytin yeterince tatlandığında kurma işlemine geçirilir
Zeytinlerin üzerine koyacağımız limonlar dilimlenir tuzlanır ve bu şekilde 12 saat bekletilir
Kullandığımız bidonun suyu ölçülür
Her 1 LİTRE SUYA
2 yemek kaşığı kalın tuz
Yarım yemek kaşığı limon tuzu olacak şekilde salamura suyu ayarlanır Ardından 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir karıştırılır Şeker zeytinin kararmasını önlüyor
Sonra bidona zeytinlerin üzerine salamura suyu dökülür En son zeytinlerin üzerine beklettiğimiz limon dilimleri dizilir Limon zeytinlerin sararmasını, renginin daha güzel olmasını sağlıyor
Bidonun ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır
Zeytinlerinizi istediğiniz zaman yemeye başlayabilirsiniz
NOT: KIRMA ZEYTİN ÇABUK TÜKETİLİR, UZUN SÜRE DAYANMAZ UZUN SÜRELİ ZEYTİN YEMEK İSTİYORSANIZ ÇİZME YÖNTEMİ İLE KURUP SAKLAYABİLİRSİNİZ
*3 kilo zeytin
*1 litre su (5 su bardağı su)
*2 yemek kaşığı tepeleme iri tuz
*Yarım yemek kaşığı limon tuzu
*1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri İçin;
*12 adet yeşil limon
Kırma Kıtlatma Zeytin Tarifi Yapılışı Hu hu ???
Zeytin güzelleri burada mı?
TARİFÇİNİZ GELDİ AANIMM?
Kendimi mahallenize gelen ‘Overlokçu’ gibi hissettim?
Hadi kalpler çiçekler böcekler öpücükler havada uçuşsun ?
3 kilo yeşil zeytin alınır; temiz bir taş veya çekiç yardımı ile kıtlatılır
Kıtlattığımız zeytinler fazla bekletmeden su dolu bidono doldurulur Su dolu bidonu kıtlatma yaparken yanınızda bulundurun kıtlatıp içine atın ki kararma yapmasın İlk 3 gün bu şekilde bekletilir acı suyuyla kalır ki erime yapmasın
Sonraki günler tatlanana kadar her gün suyu değiştirilir 7 ila 10 gün arası Bu süre sonunda tadına bakıp damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Zeytin yeterince tatlandığında kurma işlemine geçirilir
Zeytinlerin üzerine koyacağımız limonlar dilimlenir tuzlanır ve bu şekilde 12 saat bekletilir
Kullandığımız bidonun suyu ölçülür
Her 1 LİTRE SUYA
2 yemek kaşığı kalın tuz
Yarım yemek kaşığı limon tuzu olacak şekilde salamura suyu ayarlanır Ardından 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir karıştırılır Şeker zeytinin kararmasını önlüyor
Sonra bidona zeytinlerin üzerine salamura suyu dökülür En son zeytinlerin üzerine beklettiğimiz limon dilimleri dizilir Limon zeytinlerin sararmasını, renginin daha güzel olmasını sağlıyor
Bidonun ağzı hava almayacak şekilde sıkıca kapatılır
Zeytinlerinizi istediğiniz zaman yemeye başlayabilirsiniz
NOT: KIRMA ZEYTİN ÇABUK TÜKETİLİR, UZUN SÜRE DAYANMAZ UZUN SÜRELİ ZEYTİN YEMEK İSTİYORSANIZ ÇİZME YÖNTEMİ İLE KURUP SAKLAYABİLİRSİNİZ