elektronikci
FD Üye

Kırmız Köz Biber Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı et veya kemik suyu(kuzu kemik kullandım)
- 4-5 su bardağı sıcak su
Kırmız Köz Biber Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberleri fırında közlüyoruz.
- soğuduktan sonra kabuklarından ayırıp küp küp doğruyoruz veya önceden buzluğa atılmış konserveleriniz varsa onları sa kullanabilirsiniz.
- Yağları tencereye alıyoruz ve üzerine un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine sırası ile soğan, sarımsak, köz biberleri, tuzunu ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Kemik veya et suyunu ve sıcak suyu da ekledikten sonra orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz ve blendardan geçiriyoruz.
- Katılaşma söz konusu olursa biraz daha sıcak su ekleyip kaynatabilirsiniz????.
Kırmız Köz Biber Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı