Kırmızı Başlıklı Kız Pastası (Rotkäppchen Kuchen) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 150 gram tereyağı/margarin
- 160 gram şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 tutam tuz
- 3 adet yumurta (m boy)
- 200 gram un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 125 ml süt
- 20 gram kakao
- 1 kavanoz vişne
- 400 ml sıvı krema
- 2 paket vanilya şekeri
- 2 paket krema sertleştirici
- 250 gram quark
- 50 gram pudra şekeri
- 250 ml vişne suyu
- 1 paket pasta jölesi beyaz
- 2 yemek kaşığı şeker
Kırmızı Başlıklı Kız Pastası (Rotkäppchen Kuchen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Vişneleri bir kabın içinde süzün ve 250 ml suyu ayırın.
- Bir kapta margarin, şeker, vanilya şekeri ve tuzu 2-3 dakika çırpın.
- Yumurtaları teker teker ilave ederek her birini 30 saniye çırpın.
- Unu, kabartma tozu ile hamurun içine eleyin.
- Sütü ekleyip hepsini birlikte karıştırın.
- Hamurun 2/3’ünü 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba yayın.
- Hamurun geri kalanına kakao tozu ek edip karıştırın.
- Beyaz hamurun üzerine kakaolu hamuru paylaştırın ve eşit biçimde yayın.
- Süzülen kirazları hamurun üzerine yayın ve yavaşça bastırın.
- Pastayı evvelden ısıtılmış fırında 180°c alt üst ayarda yaklaşık 35 dakika pişirin (kürdan testi yapın). Keki soğumaya bırakın.
- Kreması için:Quark, sıvı krema, pudra şekeri, vanilya şekeri ve krema sertleştiriciyi sertleşene kadar karıştırın.
- Kremayı soğumuş kekin üzerine eşit halde yayın.
- Sosu için:Vişne suyu, şeker ve pasta jölesi bir tencerede kaynatın ve biraz soğumaya bırakın.
- Ilık jöleyi pastanın üzerine gezdirin.
- Pastayı en az 2-3 saat buzdolapta soğutun.

Kırmızı Başlıklı Kız Pastası (Rotkäppchen Kuchen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı