
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 kg kırmızı biber
- Yarım kg havuç
- 1 demet maydanoz
- 2 baş sarımsak
- 1 kase kaya tuzu (7-8 kaşık)
- 1 su bardağı kırmızı üzüm sirkesi ( biraz daha eklenmesi gerekebilir)
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı biberleri yıkayıp kabuk ve çekirdeklerini temizliyoruz.
- Maydanozları yıkayıp doğruyoruz.
- Havuçları soyup halka halka doğruyoruz.
- Sarımsak kabuklarını ayıklayıp yıkıyoruz.
- Kırmızı biberleri fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırına 200°de 10 dk. Bekletiyoruz. Biberler pişmeyecek ama ısınacaktır.
- Sıcak olan biberleri çıkarır çıkarmaz sıcaklığı geçmeden kavanoza sırasıyla diziyoruz.
- 1 kaşık tuz – maydanoz – havuç – sarımsak – 1 kaşık -sirke -biber. Sonra tekrar tuz – maydanoz – havuç – sarımsak – sirke – biber şeklinde katman katman diziyoruz. Biberleri dizerken iyice bastırıyor ve malzemeleri kavanoza sıkıştırıyoruz.
- Kavanozda boşluk kalmayacak tamamen sıkı bir şekilde katman katman malzemeler dizilecek.
- Kavanozunuz dolmadıysa ekstradan malzeme koymanız gerekecek.
- En sonunda da ağırlık koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz.
- Biberler tamamen suyun yanı sirkenin içinde kalmalı. Biberlerde hafif suyunu salacaktır. Eğer kuru kalan kısım varsa oranında suyla örtülmesi için ekstardan bir miktar daha sirke koyabiliriz.Bu ölçüler 2 kglik kavanoz için uygundur.
- En son olarak serin güneş almayan bir yere kaldırabilirsiniz.
- Kavanoz açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza ediniz.Sıcak yerde durursa 2 hafta, buzdolabında durursa 1 ay içinde turşunuz yenmeye hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
Bu turşu balkanlarda ve kosova’da yapılan çok ta sevilen bir tariftir.
Kırmızı Biber Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı