Kırmızı Biber Yatağında Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
- 9 – 10 adet kapya biber
- 4 adet orta boy patates
- 3 adet patlıcan
- 4 – 5 adet yeşil biber
- Sıvı yağ
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Kırmızı Biber Yatağında Karışık Kızartma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberleri yıkayıp suyunu süzdürelim.
- Sıvıyağda tüm olarak arkalı önlü kızartalım havlu peçetenin üzerine alalım.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayıp onu da kızartıp peçetenin üzerine alalım.
- Patlıcanları pijama şeklinde soyup küp küp doğrayıp tuzlu suya koyalım ve 10 dk tuzlu suda bekletelim acısı çıksın .
- Daha sonra süzüp patlıcanları da kızartalım peçete üzerine alalım.
- Son olarak yeşil biberleri de yıkayıp suyunu süzdürüp 1 parmak kalınlığında kesip kızartalım peçete üzerine alalım.
- Kızartma işlemleri bitince patates patlıcan ve biberi karıştıralım.
- Servis tabağına kızartılmış kapya biberi alıp içini karnıyarıklık patlıcan keser gibi açalım ve karışık kızartmadan her bir bibere dolduralım.
- Üzerine dilerseniz sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt döküp servis edebilirsiniz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Kırmızı Biber Yatağında Karışık Kızartma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.