Kırmızı Biberli Dana Tarifi
Kırmızı Biberli Dana nasıl yapılır
Kırmızı Biberli Dana yapılışı
Kırmızı Biberli Dana Tarifi Resimli
imageskirmizibiberlidanatarifiresimli5ad4297108ecf
Kırmızı Biberli Dana İcin Kullanılan Malzemeler :
1 kg kemiksiz dana eti 100 gr tereyağı 2 baş soğan 2 domates 3 kırmızı dolmalık biber 1 corba kaşığı un 1 su bardağı ekşi krem 2 corba kaşığı toz kırmızı biber tuz
Kırmızı Biberli Dana Tarifi :
Dana etini kuşbaşından buyuk parcalar halinde kesin Soğanları ince ince kıyın Biberleri dilim dilim kesin Domateslerin kabuklarını soyup kucuk kucuk doğrayın Tereyağını derin bir tencerede eritin İcine kıyılmış soğanları atın ve soğanlar saydamlaşıncaya kadar hafif ateşte karıştırarak kavurun Soğanların uzerine toz kırmızı biberi ilave edin ve birlikte bir parca daha kavurun
Ateşi biraz acıp tencereye etleri ilave edin Karıştırarak 56 dakika etler altınımsı bir renk alıncaya kadar kavurun Daha sonra tencereye etlerin uzerine cıkacak kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın Yemeğiniz kaynamaya başlayınca ateşi kısın, kısık ateşte 1,5 saat dana etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Onceden doğramış olduğunuz biber ve domatesleri tencereye, dana etlerinin uzerine atın ve tekrar tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın
Etleriniz piştiği zaman unu ekşi kremle biraz cırpıp pişen yemeğin uzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin ve 12 dakika cok kısık ateşte kaynatmadan pişirip tencereyi ateşten alın
Yemeğinizi derin bir servis kabına alıp yanında haşlanmış patates ve lahana turşusuyla servis yapın
Yemeğiniz piştiği zaman yağma oturmalıdır Eğer yemeğin suyu fazlaysa, tencerenin kapağını acın, ateşi biraz yukseltin ve yemeğinizi kaynatarak fazla suyun buharlaşmasını sağlayın Unla karıştırılmış ekşi kremi daha sonra ilave edin
AFİYET OLSUN
Alıntı
Kırmızı Biberli Dana nasıl yapılır
Kırmızı Biberli Dana yapılışı
Kırmızı Biberli Dana Tarifi Resimli
imageskirmizibiberlidanatarifiresimli5ad4297108ecf
Kırmızı Biberli Dana İcin Kullanılan Malzemeler :
1 kg kemiksiz dana eti 100 gr tereyağı 2 baş soğan 2 domates 3 kırmızı dolmalık biber 1 corba kaşığı un 1 su bardağı ekşi krem 2 corba kaşığı toz kırmızı biber tuz
Kırmızı Biberli Dana Tarifi :
Dana etini kuşbaşından buyuk parcalar halinde kesin Soğanları ince ince kıyın Biberleri dilim dilim kesin Domateslerin kabuklarını soyup kucuk kucuk doğrayın Tereyağını derin bir tencerede eritin İcine kıyılmış soğanları atın ve soğanlar saydamlaşıncaya kadar hafif ateşte karıştırarak kavurun Soğanların uzerine toz kırmızı biberi ilave edin ve birlikte bir parca daha kavurun
Ateşi biraz acıp tencereye etleri ilave edin Karıştırarak 56 dakika etler altınımsı bir renk alıncaya kadar kavurun Daha sonra tencereye etlerin uzerine cıkacak kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın Yemeğiniz kaynamaya başlayınca ateşi kısın, kısık ateşte 1,5 saat dana etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Onceden doğramış olduğunuz biber ve domatesleri tencereye, dana etlerinin uzerine atın ve tekrar tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın
Etleriniz piştiği zaman unu ekşi kremle biraz cırpıp pişen yemeğin uzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin ve 12 dakika cok kısık ateşte kaynatmadan pişirip tencereyi ateşten alın
Yemeğinizi derin bir servis kabına alıp yanında haşlanmış patates ve lahana turşusuyla servis yapın
Yemeğiniz piştiği zaman yağma oturmalıdır Eğer yemeğin suyu fazlaysa, tencerenin kapağını acın, ateşi biraz yukseltin ve yemeğinizi kaynatarak fazla suyun buharlaşmasını sağlayın Unla karıştırılmış ekşi kremi daha sonra ilave edin
AFİYET OLSUN
Alıntı