Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırmızı Biberli Dana Tarifi Resimli

Kırmızı Biberli Dana Tarifi Resimli
0
66

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Kırmızı Biberli Dana Tarifi
Kırmızı Biberli Dana nasıl yapılır
Kırmızı Biberli Dana yapılışı

Kırmızı Biberli Dana Tarifi Resimli

imageskirmizibiberlidanatarifiresimli5ad4297108ecf

Kırmızı Biberli Dana İcin Kullanılan Malzemeler :


1 kg kemiksiz dana eti 100 gr tereyağı 2 baş soğan 2 domates 3 kırmızı dolmalık biber 1 corba kaşığı un 1 su bardağı ekşi krem 2 corba kaşığı toz kırmızı biber tuz


Kırmızı Biberli Dana Tarifi :
Dana etini kuşbaşından buyuk parcalar halinde kesin Soğanları ince ince kıyın Biberleri dilim dilim kesin Domateslerin kabuklarını soyup kucuk kucuk doğrayın Tereyağını derin bir tencerede eritin İcine kıyılmış soğanları atın ve soğanlar saydamlaşıncaya kadar hafif ateşte karıştırarak kavurun Soğanların uzerine toz kırmızı biberi ilave edin ve birlikte bir parca daha kavurun

Ateşi biraz acıp tencereye etleri ilave edin Karıştırarak 56 dakika etler altınımsı bir renk alıncaya kadar kavurun Daha sonra tencereye etlerin uzerine cıkacak kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın Yemeğiniz kaynamaya başlayınca ateşi kısın, kısık ateşte 1,5 saat dana etleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Onceden doğramış olduğunuz biber ve domatesleri tencereye, dana etlerinin uzerine atın ve tekrar tencerenin kapağını kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın

Etleriniz piştiği zaman unu ekşi kremle biraz cırpıp pişen yemeğin uzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin ve 12 dakika cok kısık ateşte kaynatmadan pişirip tencereyi ateşten alın

Yemeğinizi derin bir servis kabına alıp yanında haşlanmış patates ve lahana turşusuyla servis yapın

Yemeğiniz piştiği zaman yağma oturmalıdır Eğer yemeğin suyu fazlaysa, tencerenin kapağını acın, ateşi biraz yukseltin ve yemeğinizi kaynatarak fazla suyun buharlaşmasını sağlayın Unla karıştırılmış ekşi kremi daha sonra ilave edin

AFİYET OLSUN




Alıntı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt