Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kırmızı Biberli Peynirli Pişi (Yağ Çekmez)

Kırmızı Biberli Peynirli Pişi (Yağ Çekmez)
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kirmizi-biberli-peynirli-pisi-yag-cekmez.jpg

Kırmızı Biberli Peynirli Pişi (Yağ Çekmez) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 kapya biber ( minik doğranmış)
  • 6-7 kol dereotu (kıyılmış )
  • 1/2 (yarım) çay bardağı lor yahut beyaz peynir ( ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3-3, 5 su bardağı un
Kızartmak için
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Kırmızı Biberli Peynirli Pişi (Yağ Çekmez) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuru maya, şeker ve sıvılar yoğurma kabına alınır, karıştırılır. Un ve tuz eklenip yoğrulur.
  2. Orta kıvamda bir hamur olacak. Çok sert olmamalı.
  3. Biber dereotu ve peynir de ek edilir tekrar yoğrulur.
  4. Üzeri kapatılır yahut streçlenir mayalanmaya bırakılır. Hava sıcak olduğu için mayalanma mühleti süratli oluyor :) 20-25 dk sonra tekrar yoğrulur ve havası alınır.
  5. Tezgah yahut hamur matı yağlanır.
  6. Hamur 1, 5 cm kalınlığında açılıp genişletilir.
  7. Küçük yuvarlak bir kase yahut öbür bir aparat yardımıyla daireler elde edilir.
  8. Ortaları da krema duyu yahut şişe kapağı ile çıkarılır.
  9. Kızgın yağda çevirerek pişirilir.
  10. Kızgın olunca ve hamur yeterli dinlenince yağ çekmiyor.
  11. Birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun ????Dereotu yerine maydanoz da ekleyebilirsiniz.
 

Similar threads

10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet yumurtaYarım su bardağı süt1 çay kaşığı tuz2 su bardağı+2 çorba kaşığı un (2 çorba kaşığı unu sebzeleri ekledikten sonra ekleyip, yoguracagiz.)1 paket kabartma tozuYarım kırmızı kapya biber1 tutam ince doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Peynirli Pişi Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı unSu1 çay kaşığı tuz100 gram peynir1 çay kaşığı ucu karbonatAz sıvı yağ Peynirli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un, peynir, karbonat, tuz bir kaba alınır üzerine su ek edilip, yoğrulur. Hamur toplandıktan sonra üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Peynirli Pişi Tarifi İcin Malzemeler *1 su bardağı ılık sut *1 su bardağı ılık su *1 yemek kaşığı kurumaya *1 su bardağı yağlı lor *6 7 dal maydanoz *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı pulbiber *Aldığı kadar un *Kızartmak icin bolca sıvı yağ Peynirli Pişi Tarifi Yapılışı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Mayasız Peynirli Yeşillikli Pişi Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta1 su bardağı sütYarım su bardağı kaşar peyniri rendesiYarım su bardağı beyaz peynir rendesi1 tutam maydanoz1 tutam dereotu3 kol yeşil soğan yaprağıİsteğe bağlı bir ölçü sucuk kesimleri1 paket kabartma tozu3 buçuk su bardağı un 2 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Bu Pişileri Denemeyen Kalmasın Peynirli Pişi Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı tuz1 kase kadar peynir (ben yağlı lor kullandım)Maydanoz, dereotu (tercihe göre eklenebilir)Aldığı kadar un Kızartmak için; Sıvı yağ Bu Pişileri Denemeyen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,738Kullanıcılar
myanardag0Son üye
Üst Alt