Kırmızı Biberli Peynirli Pişi (Yağ Çekmez) Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 kapya biber ( minik doğranmış)
- 6-7 kol dereotu (kıyılmış )
- 1/2 (yarım) çay bardağı lor yahut beyaz peynir ( ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3-3, 5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ
Kırmızı Biberli Peynirli Pişi (Yağ Çekmez) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru maya, şeker ve sıvılar yoğurma kabına alınır, karıştırılır. Un ve tuz eklenip yoğrulur.
- Orta kıvamda bir hamur olacak. Çok sert olmamalı.
- Biber dereotu ve peynir de ek edilir tekrar yoğrulur.
- Üzeri kapatılır yahut streçlenir mayalanmaya bırakılır. Hava sıcak olduğu için mayalanma mühleti süratli oluyor 20-25 dk sonra tekrar yoğrulur ve havası alınır.
- Tezgah yahut hamur matı yağlanır.
- Hamur 1, 5 cm kalınlığında açılıp genişletilir.
- Küçük yuvarlak bir kase yahut öbür bir aparat yardımıyla daireler elde edilir.
- Ortaları da krema duyu yahut şişe kapağı ile çıkarılır.
- Kızgın yağda çevirerek pişirilir.
- Kızgın olunca ve hamur yeterli dinlenince yağ çekmiyor.
- Birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun ????Dereotu yerine maydanoz da ekleyebilirsiniz.