bilgisayarci
FD Üye

Kırmızı Erik Soslu Vanilya Kremalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pasta keki ve keki ıslatmak için;
- Vanilyalı pastaban
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı kırmızı erik püresi
- 1,5-2 yemek kaşığı buğday nişastası (kıvama bağlı nişasta eklenip, az da konulabilir)
- 1 su bardağı toz şeker ya da pudra şekeri
- 1-1,5 su bardağı su (kıvama bağlı su eklenip, az da konulabilir)
Krema için;
- 1 paket vanilyalı pasta kreması
- 1.5 su bardağı soğuk süt
- 50 gram margarin
Kırmızı Erik Soslu Vanilya Kremalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kapta vanilyalı krema, iyice yumuşamış margarin ve sütü mikser yardımı ile çırpın ve ıslatılmış ilk pastabanın üzerine iyice sürün.
- Üzerine diğer ıslatılmış pastabanı kapatın.
- Diğer taraftan da bir tencereye erik pürelerini, şekeri, nişastayı ve suyu ekleyip pişirin ve pastabanın üzerine sürün.
- Ben ayrıca kalan pasta kremasını süslemek amaçlı tatlı kaşığı ile küçük parçalar halinde pasta üzerine koydum eğer pasta kreması sıkma aparatı varsa onunla da sıkılabilir ya da isteğe bağlı meyve dilimleri ile de süslenebilir.
Kırmızı Erik Soslu Vanilya Kremalı Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı