iltasyazilim
FD Üye
Her öğün kırmızı et tüketenlerin ömürlerinin daha kısa olduğu ortaya çıktı
Amerikan Milli Afiyet Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya kadar, sıkça kırmızı et tüketenlerin ölümcül hastalıklara yakalanma riskinin yüzde 50 daha pozitif olduğu belirtildi
Enstitü araştırmayı 545 bin birey üzerinde gerçekleştirdi Yaşları 50 ile 71 aralarında değişen 545 bin birey 10 sene baştan başa takibe alındı Netice ise dehşet: Erkek deneklerin yüzde 11, kadınların ise yüzde 16'sı daha az et yemiş olsaydı, daha uzun yaşayacaktı Araştırmada sigara içme ve fazla kilo dikkatte alınmadı
Haftada azami 150 gram kırmızı et tüketenler ile günde 250 gram kırmızı et yiyenler arasında yapılan araştırmada ürkütücü sonuçlar ortaya çıktı Günde 250 gram kırmızı et bitiren erkeklerde kanserden ölme riski yüzde 22, kalp krizinden hayatını kaybetme riski ise yüzde 27 daha yüksek Bu durum kadınlarda ise kanserden ölme riskini yüzde 20, kalp krizinden hayatını kaybetme riskini ise yüzde 50 oranında arttırıyor
İHA
*
Amerikan Milli Afiyet Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya kadar, sıkça kırmızı et tüketenlerin ölümcül hastalıklara yakalanma riskinin yüzde 50 daha pozitif olduğu belirtildi
Enstitü araştırmayı 545 bin birey üzerinde gerçekleştirdi Yaşları 50 ile 71 aralarında değişen 545 bin birey 10 sene baştan başa takibe alındı Netice ise dehşet: Erkek deneklerin yüzde 11, kadınların ise yüzde 16'sı daha az et yemiş olsaydı, daha uzun yaşayacaktı Araştırmada sigara içme ve fazla kilo dikkatte alınmadı
Haftada azami 150 gram kırmızı et tüketenler ile günde 250 gram kırmızı et yiyenler arasında yapılan araştırmada ürkütücü sonuçlar ortaya çıktı Günde 250 gram kırmızı et bitiren erkeklerde kanserden ölme riski yüzde 22, kalp krizinden hayatını kaybetme riski ise yüzde 27 daha yüksek Bu durum kadınlarda ise kanserden ölme riskini yüzde 20, kalp krizinden hayatını kaybetme riskini ise yüzde 50 oranında arttırıyor
İHA
*