Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırmızı Et, Şeker Hastalığı Riskinin Artmasına Sebep Olabilir

Kırmızı Et, Şeker Hastalığı Riskinin Artmasına Sebep Olabilir
0
101

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kırmızı Et, Diyabet Riskinin Artmasına Sebep Olabilir

Araştırmacılar, kırmızı et ile şeker hastalığı arasındaki irtibatı ortaya kurmak için üç öbür çalışmayı ele aldılar Bu çalışmalara katılan 149000 kişinin diyetleriyle alâkalı suallere, 1216 sene süreyle her dört yılda bir verdikleri cevaplar incelendi Yedikleri kırmızı et miktarını artıran kişilerde dört takvim dönemde diyabet gelişme riski % 48 daha fazlaydı Bu büyüme 40 gram kadar ek kırmızı et yiyenlerde bile görüldü Diyetlerinde kırmızı eti azaltanlarda şeker hastalığı gelişme riski, kırmızı et tüketiminde değişiklik olmayanlara tarafından, % 14 daha azdı



Bir Takım araştırmacılar, şeker hastalığı riskindeki artıştan kırmızı et tüketiminden fazla, kırmızı ette bol yer alan doymuş yağların tüketiminin artışının mesul olduğuna inanıyor diyabet dünyada, hususiyle gelişmiş ülkelerde, yaklaşık olarak bir salgın hâlini almıştır Meselâ ABD'de her yüz kişiden sekizinde şeker hastalığı bulunmakta ve bu nispet 65 yaşın üstündekilerde % 27'ye yükselmektedir Araştırmanın neticeleri JAMA Internal Medicine dergisinde yayımlandı *
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt