
Kırmızı Mercimek Çorbası(Tam Ölçü) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tane patates
- 1 tane havuç
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak(büyükse 1 tane)
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Kırmızı biber 7-8 su bardak su
- 1 su bardağı tavuk suyu yada 1 tane tavuk suyu bulyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 temek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı Mercimek Çorbası(Tam Ölçü) Tanımı Yapılışı
- Kırmızı mercimeğimizi güzelce yıkayıp düdüklü tenceremizin içine alalım.
- Patatesi soğanı havucu soyup çok küçük olmayan kesimlere ayıralım .
- Sarımsağın da kabuklarını soyup yıkayıp hepsini birden düdüklü tenceremizi alalım.
- Üzerine 7 bardak su koyup düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım 15-20 dakika pişirelim.
- Düdüklü tencerenin altını kapatınca biraz bekleyelim soğuduktan sonra el bilendirıyla püre haline getirelim.
- Öteki bir tencerede tereyağını alıp eritelim sıvı yağı koyalım bir yemek kaşığı unla birlikte kavuralım.
- Kavrulan unun üzerine salçayı ekleyelim.
- Püre haline gelmiş olan kırmızı mercimeği tencerenin içine alalım.
- Varsa bir su bardağı tavuk suyu ya da tavuk suyu bulyonu ekleyebilirsiniz.
- Kaynadıktan sonra kıvamına nazaran su ekleyebilirsiniz.
- Tuzunu ekleyip 5 dakika fokur fokur kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????????????.