Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı mercimek
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 1 adet büyük uzunluk havuç
- 3-4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber, kırmızı toz biber, nane
- 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni (İsteğe bağlı)
- 11-12 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Mercimekleimizi güzelce yıkayalım.
- Patatesi, soğanı, sarımsağı ve havucu küçük küçük ince ince doğrayalım.
- Düdüklü tenceremize 3 yemek kaşığı sıvı yağını alalım akabinde doğradığımız zerzevatları ve mercimeği ekleyip karıştıralım.
- Baharatlarımızı ek edip suyunu da ekledikten sonra isteğe bağlı 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşnimizi de ek edip karıştıralım.
- Düdüklümüzün kapağını kapatalım ve kaynamaya başladıktan sonra 20 – 25 dk pişirelim.
- Ocağı kapatalım tenceremizin kapağını dikkatli bir halde açalım ve çorbamızı blenderdan geçirelim.
- Daha sonra küçük bir tavaya tereyağımızı ve sıvı yağımızı alalım tereyağı eriyince kırmızı toz biberi katalım karıştıralım ocağı kapatalım.
- Çorbamızdan servis kasesine alalım ve üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim. Çorbamız hazır.Afiyetler olsun. ???????? Not Çorbamız koyu kıvamlı olmuşsa biraz sıcak su ekleyebilirsnz.