Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 1 orta uzunluk domates
- 2 orta uzunluk havuç
- Yarım demetten az maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 litre tavuk suyu
- Tuz ,nane
- Pul biber, limon
Kırmızı Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
- Mercimeklerimizi yıkayalım tencereye yağı alalım içine doğradığımız kuru soğanı ek edelim.
- Rengi değişince salça ek edelim daha sonra doğradığımız maydanoz havuç ve mercimeği ekleyerek karıştıralım.
- Üzerine 2 litre tavuk suyunu ek delim tavuk suyunuz yoksa sade su ek edelim karıştıralım .
- Üzerine nane ve pul biberi tuzunu ek edelim kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alalım robottan geçirelim suyu az ise sıcak su ek delim .
- Tekrar ocağa alıp bir taşım kaynatalım kaynadıktan sonra servis edebilirsiniz .
- Üzerine birkaç damla limon sıkalım daha lezzetli olması için afiyet olsun ????.