bilgisayarci
FD Üye
Kırmızı Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı köftelik bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 6 kısım kurusoğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
Kırmızı Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı bardağı kırmızı mercimeğimizi yıkayıp 3 su bardağı su ile haşlıyoruz.
- Derin bir kaba 1,5 su bardağı inçe bulgurumuzu koyuyoruz.
- Tavada ince olarak doğradığımız kuru soğanımızı sıvı yağ ile kavuruyoruz.
- Üzerine salçalarımızı ek edip sosumuzu hazırlıyoruz.
- Taze soğanlarımızı ve maydanozlarımızı inçe doğruyoruz.
- Haşlanan kırmızı mercimeği bulgurun üzerine ek edip kapağını kapatıp 20 dk bulgurun şişmesini bekliyoruz.
- Akabinde içine hazırladığımız sosumuzu baharatları ve tazesoğan ile maydanozu ek edip yoğuruyoruz.
- Dilediğimiz hali verip yeşillik ve limon ile servis ediyoruz. Afiyet olsun????.