
Kırmızı Meyveli Brownie Tanımı İçin Materyaller
- 130 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 160 gram bitter çikolata (iki paket)
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardağı un
- Beyaz çikolata
- Çilek
- Böğürtlen
- Frambuaz
Kırmızı Meyveli Brownie Tanımı Yapılışı
- Tereyağını küçük bir tencereye alıyoruz.
- Ocağımızı kısık ateşte açıp tereyağımızı eritip ocaktan alıyoruz.
- İçerisine bitter çikolatalarımızı ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar süratlice karıştırıyoruz.
- Bu etapta çikolatalarımızı yakmamaya dikkat edin
.
- İçerisine şekerimizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Akabinde kakao, bir çimdik tuz ve şekerli vanilin ekliyoruz.
- Yumurtalarımızı karışımımıza teker teker ekliyoruz.
- Her bir yumurtayı ekledikten sonra bir çırpıcı ile güzelce yediriyoruz karışımımıza daha sonra oburunu ekliyoruz.
- Unumuzu ek ediyoruz yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Ben kare küçük bir kek kalıbında yaptım siz kare bir borcamda kullanabilirsiniz.
- Pişirme kağıdımızı tepsimize nazaran kesip elimizle buruşturursak tepsiye daha kolay yerleştiririz.
- Karışımımızı spatula yardımı ile fırın kabımıza yayıyoruz.
- Üzerine beyaz çikolata, çilek, böğürtlen ve frambuazlarımızı yerleştiriyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik alt üst ayar fanlı fırınımızda 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Keklerde yaptığımız üzere kürdan testi kuru çıkana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan browniemizi soğuğunca dilimleyip servis edebilirsiniz.