bilgisayarci
FD Üye
Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kırmızı pancar
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tane kırmızı kapya biber
- 1 tane et bulyon
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam kuru nane
- 5 su bardağı sıcak su
Kırmızı Pancar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patates, havuç, kırmızı pancar, kuru soğan, sarımsak ve kapya biberi küp küp doğrayın.
- Zeytinyağını tencerede kızdırıp üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
- Üzerine unu ekleyerek özdeşleştirdikten sonra salçayı ekleyin ve biraz daha kavurun.
- Küp küp doğradığınız diğer malzemeleri de tencereye ekleyerek kavurmaya devam edin ve bu sırada tereyağını ekleyin.
- Malzemeleri kavurduktan sonra baharatlarını ekleyin ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin, yumuşamaları için kaynamaya bırakın.
- Bu esnada et bulyonu da ekleyerek karıştırın.
- Sebzelerin yumuşadığından emin olduktan sonra blenderdan geçirin.
- Daha sonra kalan 2 bardak sıcak suyu da ekleyin.
- Üzerine limon suyu ve naneyi de ekledikten 5 dakika boyunca orta ateşte kaynatın. Afiyet olsun. ????