teknolojiuzmani
FD Üye
Kırmızı Pancar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk kırmızı pancar
- 1 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
- 1 tutam tuz
Kırmızı Pancar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kırmızı pancar yıkanıp rendelenir.
- Uygun bir tavaya yağı koyup pancarları ekleyip üzerine tuz atıp 5-6 dk kadar soteleyelim.
- Pancarların dirilikleri geçince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Diğer yandan 1 diş sarımsağı dövüp yoğurda koyalım.
- Üzerine biraz da tuz atıp uygunca homojen biçimde karıştırıp pancarlarla birleştirelim afiyet olsun ????.