
Kırmızı Pancar Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane büyük uzunluk kırmızı pancar
- 1 kutu konserve mısır (isteğe bağlı)
- Bol dereotu ve maydanoz
- 1 tane limon
- Zeytinyağı
- Tuz
Kırmızı Pancar Salatası Tanımı Yapılışı
- Pancarlar toprağından arınacak formda yeterlice yıkanır ve kapıları soyulur.
- Üzerini geçecek kadar soğuk su ek edilerek haşlanmaya bırakılır.
- Haşlanan pancarlar soğuyunca küp küp doğranır.
- Mısır, dereotu, maydanoz, limon, tuz ve zeytinyağ ek edilerek uygunca karıştırılıp servis edilir.
- Not:ben pancarları düdüklüde 15 dakika haşladım. Haşlandığını anlamak için bıçak batırılır. Pancar düşüyorsa pişmiş demektir.