Kırmızı Pancar Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane büyük uzunluk kırmızı pancar
- 1 kutu konserve mısır (isteğe bağlı)
- Bol dereotu ve maydanoz
- 1 tane limon
- Zeytinyağı
- Tuz
Kırmızı Pancar Salatası Tanımı Yapılışı
- Pancarlar toprağından arınacak formda yeterlice yıkanır ve kapıları soyulur.
- Üzerini geçecek kadar soğuk su ek edilerek haşlanmaya bırakılır.
- Haşlanan pancarlar soğuyunca küp küp doğranır.
- Mısır, dereotu, maydanoz, limon, tuz ve zeytinyağ ek edilerek uygunca karıştırılıp servis edilir.
- Not:ben pancarları düdüklüde 15 dakika haşladım. Haşlandığını anlamak için bıçak batırılır. Pancar düşüyorsa pişmiş demektir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.