elektronikci
FD Üye
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kırmızı pancar
- Yarım küçük limon
- 5 – 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 büyük diş sarımsak (rendelenmiş)
- Tuz
Kırmızı Pancar Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pancarlarımızı soyup temizleyip küçük kareler halinde keselim.
- Ardından üzerini biraz geçecek kadar sıcak suda haşlayalım. 40 – 50 dakika arası yeterli olacaktır ancak yine de kontrollü pişirmekte fayda var. Çok yumuşamasın. Hafif diri kaldığında çok daha güzel oluyor.
- Haşlandıktan sonra süzelim.
- Limonunu, zeytinyağımızı tuzunu ve rendelenmiş sarımsağımızı ekleyerek güzelce karıştıralım. Ve servise hazır. Yapımı pratik ve tam bir sağlık deposu. Şimdiden afiyet olsun *** arzu ederseniz kabuklarını soymadan da haşlama işlemini yapabilirsiniz.
- Haşlama sonunda kabukları temizleyerekte yapmanız mümkün.
- Sap kısımlarını atmayın sakın ziyan olur. Onu da soğanla kavurup sarımsaklı yoğurt eşliğinde ya da yumurta kırarak sofranıza dahil edebilirsiniz. Kaçırılmayacak lezzetler.