
Kırmızı Pancar Turşusu (Eski Yordam Haşlamadan) Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg kırmızı pancar
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 6 diş sarımsak
- Yeteri kadar tatlı su
Kırmızı Pancar Turşusu (Eski Adap Haşlamadan) Tanımı Yapılışı
- Pancarları soyup küp küp doğrayalım.
- Bir litrelik cam kavanoza pancarlarımızı dolduralım.
- Farklı bir kasede sirke kaya tuzu uygunca karıştıralım ve kavanozun içerisine onları da ek edelim.
- Üzerine sarımsakları kesip ekleyelim.
- Değerli olan suyun turşuların üzerini geçmiş olması şayet geçmediyse ayriyeten bir tatlı su ek edebilirsiniz.
- Kavanozun ağzını uygunca kapatalım.
- Serin bir yerde 10 yahut 15 gün açmadan bekletelim.