Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kırmızı pancar
- 1 yemek kaşığı iri tuz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 litre su
- Yarım su bardağı üzüm sirkesi
- 6-7 diş sarımsak
Kırmızı Pancar Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pancarlar yıkandıktan sonra geniş tarafı biraz soyulur. -pancarlar dörde yahut büyükse altıya bölünür.
- Tencerede su kaynatılır.
- Pancarlar kaynayan suya atılır. 15 dakika kaynatılır. Pancarlara çatal rahatça batırılıyorsa ocak kapatılır.
- Pancarların suyu süzülür. Süzülen sıcak suya tuz, limon tuzu ve sirke eklenip karıştırılır.
- Pancarlar biraz soğuyunca kabukları soyulur. Kabuklar basitçe soyulacaktır.
- Pancarlar uygun bir kavanoza doldurulur.
- Kavanozun altına ve pancarların ortalarına sarımsak konur.
- Pancarların üzerine sirkeli tuzlu su dökülür. Ağzı yeni bir kapakla kapatılır. Afiyet olsun.