
Kırmızı Soğan Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 4 büyük kırmızı soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlıkaşığı nar ekşisi
Kırmızı Soğan Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanlar söğüş doğranır.
- Yapışmaz bir tavada zeytin yağı ile orta ateşte orta ara karıştırarak kavrulur.
- Renkleri dönmeye başlayınca sumak katılıp karıştırarak pişirmeye devam edilir.
- Soğanlar orta derecede öldüğünde(iyice ölmemeleri gerekiyor)tuz ve nar ekşisi konup 2-3 dakika kadar kısık ateşte pişirilip ocağın altı kapatılır.
- Birinci sıcağı çıkınca servis kabına alınır. Soğuyunca servis edilir.