
Kirpi Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram teremyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 adedinin beyazı üzerine ayrılacak)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı mısır nişastası
- 3 su bardağı un
- Yumurta beyazı
- Pakmaya pasta süsleri
- Hindistan cevizi
Kirpi Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nişasta, kabartma tozu, un hariç kalan tüm materyalleri bir kaba koyup, birbirine yeterlice yedirerek yoğuruyoruz.
- Daha sonra unu, kabartma tozu ve nişastayı ekleyip, yoğuruyoruz.
- Yumuşak, kulak göğsü kıvamında, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp avcumuzun içinde bastırarak kirpinin ağzı olacak tarafını biraz daha parmaklarımızla incelterek biçim veriyoruz.
- Ben kimilerinin makasla biçim vererek dikenlerini yaptım, kimilerine biçim verip evvel yumurta beyazına sonra hindistan cevizine ya da pasta süsüne bulayıp yağlı kağıt serili fırına veriyoruz.
- Gözlerini de yeniden pasta süsüyle yapıyoruz.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirmek kâfi olacaktır. Afiyet olsun
.