Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kırpık Börek

Kırpık Börek
0
96

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kirpik-borek.jpg

Kırpık Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet kuru yufka (Yaş yufkada olabilir)
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 çay bardağı kadar kuru peynir rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım demet maydanoz yada dereotu

Kırpık Börek Tanımı Yapılışı

  1. Kuru olan yufkalar ıslatır yumuşaması için biraz beklenir.
  2. Yumuşayan yufkalar minik minik gelişi hoş doğranır.
  3. Akabinde yumurta, süt, sıvı yağ, maydanoz ve öbür gereçler eklenerek güzelce karıştırılır.
  4. Yağsız çift taraflı tavaya yaydırılarak orta ateşte önlü gerili kızartılır. Çok pratik bir tanım ister akşam yemeği ister kahvaltıya mis üzere yumuşacık börekçileri aratmayacak lezzet herkese afiyet olsun ????
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt