Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırşehir Usulü Kuru Yufka Üzerine Bulgur Pilavı

Kırşehir Usulü Kuru Yufka Üzerine Bulgur Pilavı
0
305

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kirsehir-usulu-kuru-yufka-uzerine-bulgur-pilavi.jpg

Kırşehir Yöntemi Kuru Yufka Üzerine Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 5-6 küçük modül tavuk
  • 1 yemek tabağı bulgur (Köy bulguru)
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber
  • Kuru yufka

Kırşehir Yöntemi Kuru Yufka Üzerine Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tavuklarımızı 3-5 yemek kaşığı yağ ile soteleyelim. Salçamızı da üzerine ekleyip kavuralım.
  2. Üzerine bi yemek tabağı bulgur ekleyelim.
  3. Kavurmaya devam edelim.
  4. Tuzumuza ekleyelim.
  5. 2 litre kaynar suyu pilavımızın üzerine ekleyelim. Gözünüze fazla gelebilir ama sulu olacaktır tanımın aslı budur.
  6. Yaklaşık 10 dakikada pişecektir.
  7. Sinimizin üzerine kuru yufkalarımızı serelim ve pilavımızı dökelim.
  8. En son üzerine karabiber serpelim. Yemeğimiz hazırdır. Yiyenlere afiyettt baaaal ve şifa olsun inşallah :).
 
858,497Konular
981,908Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt