Kırşehir Yöntemi Kuru Yufka Üzerine Bulgur Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 küçük modül tavuk
- 1 yemek tabağı bulgur (Köy bulguru)
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber
- Kuru yufka
Kırşehir Yöntemi Kuru Yufka Üzerine Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tavuklarımızı 3-5 yemek kaşığı yağ ile soteleyelim. Salçamızı da üzerine ekleyip kavuralım.
- Üzerine bi yemek tabağı bulgur ekleyelim.
- Kavurmaya devam edelim.
- Tuzumuza ekleyelim.
- 2 litre kaynar suyu pilavımızın üzerine ekleyelim. Gözünüze fazla gelebilir ama sulu olacaktır tanımın aslı budur.
- Yaklaşık 10 dakikada pişecektir.
- Sinimizin üzerine kuru yufkalarımızı serelim ve pilavımızı dökelim.
- En son üzerine karabiber serpelim. Yemeğimiz hazırdır. Yiyenlere afiyettt baaaal ve şifa olsun inşallah .