Kırşehir Adabı Yumurtalı Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 4 küçük çay bardağı kısırlık ince bulgur
- 4 çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağından 1 parmak fazla zeytinyağı
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tepeleme kaşık domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Yarım limonun suyu
- Dereotu
- Maydanoz
- Kuru nane
- Pulbiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- İsot
- Karabiber
- Sumak
- Tuz
Kırşehir Yöntemi Yumurtalı Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İnce bulgur üzerine sıcak suyu ek edin ve ağzını kapatın 15 dakika beklesin. Tavaya zeytinyağını ek edin. Soğanları incecik doğrayın. Zeytinyağında kavurun.
- Üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yumurtasını içine kırın. Ezerek karıştırın. Yumurta pişince altını kapatın ve baharatları ek edin.
- Baharatların ölçüsünü veremiyorum kendi zevkinize nazaran ekleyin. Kabaran ince bulgur üzerine salçalı yumurtalı karışımı ek edin.
- Tuzunu ekleyin. Nar ekşisi ve limon suyunu da ek edin 5 dakika kadar yoğurun. Maydanoz ve dereotunu ince doğrayın ek edin karıştırın. Afiyet olsun ????