Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kırşehir Usulü Yumurtalı Kısır

Kırşehir Usulü Yumurtalı Kısır
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kirsehir-usulu-yumurtali-kisir.jpg

Kırşehir Adabı Yumurtalı Kısır Tanımı İçin Gereçler

  • 4 küçük çay bardağı kısırlık ince bulgur
  • 4 çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağından 1 parmak fazla zeytinyağı
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tepeleme kaşık domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limonun suyu
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Kuru nane
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • İsot
  • Karabiber
  • Sumak
  • Tuz

Kırşehir Yöntemi Yumurtalı Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İnce bulgur üzerine sıcak suyu ek edin ve ağzını kapatın 15 dakika beklesin. Tavaya zeytinyağını ek edin. Soğanları incecik doğrayın. Zeytinyağında kavurun.
  2. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. Kavurmaya devam edin. Yumurtasını içine kırın. Ezerek karıştırın. Yumurta pişince altını kapatın ve baharatları ek edin.
  3. Baharatların ölçüsünü veremiyorum kendi zevkinize nazaran ekleyin. Kabaran ince bulgur üzerine salçalı yumurtalı karışımı ek edin.
  4. Tuzunu ekleyin. Nar ekşisi ve limon suyunu da ek edin 5 dakika kadar yoğurun. Maydanoz ve dereotunu ince doğrayın ek edin karıştırın. Afiyet olsun ????
Dipnot: Tanım 4 kişilik. Kişi başına bir çay bardağı ince bulgur kullanılıyor.
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt