Kirtimburt yapılışı resimli
Kirtimburt Malzemeler (46 kişilik)
1 su bardağı nohut
1 cay bardağı aşurelik buğday
500 gr kemikli et
250 gr taze asma yaprağı
2 soğan
30 gr tereyağı
1 yemek kaşığı domates salcası
Tuz
imageskirtimburtnedirtarifi5ad3cd47b6297
Kirtimburt Hazırlanışı
Nohut ve aşurelik buğdayı bol suyla yıkayıp suyunu suzun Uzerlerine su ekleyip bir gece bekletin Sonraki gun suyunu değiştirip ayrı tencerelerde hafifce yumuşayana kadar haşlayın Asma yaprağını haşlayıp suyunu suzun Soğanları incecik kıyıp tereyağında kısık ateşte kavurun Eti ekleyip kavurmaya devam edin Salcayı cok az suda ezip tencereye ilave edin Kucuk kesilmiş asma yaprağı, nohut, haşlanmış buğdayı ilave edip tuzla tatlandırın Kısık ateşte pişirin Sıcak servis yapın
Kirtimburt Malzemeler (46 kişilik)
1 su bardağı nohut
1 cay bardağı aşurelik buğday
500 gr kemikli et
250 gr taze asma yaprağı
2 soğan
30 gr tereyağı
1 yemek kaşığı domates salcası
Tuz
imageskirtimburtnedirtarifi5ad3cd47b6297
Kirtimburt Hazırlanışı
Nohut ve aşurelik buğdayı bol suyla yıkayıp suyunu suzun Uzerlerine su ekleyip bir gece bekletin Sonraki gun suyunu değiştirip ayrı tencerelerde hafifce yumuşayana kadar haşlayın Asma yaprağını haşlayıp suyunu suzun Soğanları incecik kıyıp tereyağında kısık ateşte kavurun Eti ekleyip kavurmaya devam edin Salcayı cok az suda ezip tencereye ilave edin Kucuk kesilmiş asma yaprağı, nohut, haşlanmış buğdayı ilave edip tuzla tatlandırın Kısık ateşte pişirin Sıcak servis yapın