Kış Ayının Vazgeçilmez Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy ayva
- 12 kaşık şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 su bardağı su
- 1 limon
Kış Ayının Vazgeçilmez Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları yıkayıp dilerseniz kabuklarını soyup ortadan ikiye kesiyoruz.
- Kesdikten sonra ayvanın çekirdeklerini tatlı kaşığı yardımı ile çıkartıp kenara alalım.
- Temizlediğimiz ayvaları derin bir kaba bir miktar su koyuyoruz ve 1 adet limonun suyunu sıkıp ilave ediyoruz(çekirdeğini çıkardığımız ayvaları bu karısının içine koyuyoruz) kararma olmaması için.
- Daha sonra ayvaların iç kısmı üste bakacak şekilde tencereye diziyoruz.
- Her bir ayvanın üstüne 2 şer kaşık şeker ilave ediyoruz ve 3 bardak suyu çubuk tarçını ayvadan çıkardığımız çekirdekleri koyup ocağa alıyoruz.
- Yaklaşık 1 saat altı kısık pişiriyoruz deneyen ve deneyecek olan herkese afiyet olsun şimdiden ????.