elektronikci
FD Üye
Kış Ayların Vazgeçilmezi Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 adet ayva
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 avuç nar veya hibiskus çiçeği
- 2 su bardağı su
- Çıkardığımız ayvaların çekirdeği
- 3 adet rendelenmiş elma
- Krem şanti,kaymak veya dondurma toz antep
- Ben krem şanti kullandım
Kış Ayların Vazgeçilmezi Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları soyup enlemesine kesip içerisini çıkartıp temizleyip limonlu suyun içerisine bırakalım.
- Bu işlem bitince ayvaları tavaya döşeyip rendelenmiş elma ile dolduralım.
- Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı şekeri koyup ayva çekirdeği ve nar tanelerini çubuk tarçını koyup suyu da ilave edip kaynama başlayınca ocağı kısıp yumuşayıncaya yaklaşık 45 dk kadar pişirelim.
- Soğuyunca servis tabağına alıp dondurma veya kaymak ile servis edebiliriz. Afiyet olsun ????.