Kış Aylarına Yakışır Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Kabak Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 dilim bal kabağı
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı tahin
Kış Aylarına Yakışır Fırında Bal Kabağı Tatlısı (Kabak Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kabaklarımızı doğrayıp, dış kabuklarını soyuyoruz.
- Ölçü vermek zorunlu olduğu için kabağı 5 dilim diye belirttim. Büyük kare borcam dolana kadar ben kabağımı doğradım.
- Doğradığımız kabakların üzeri kapanacak şekilde toz şeker serpiyoruz.
- Kabaklar suyunu salıp üzerindeki şeker eriyene kadar yaklaşık 2 saat kadar bekliyoruz.
- İsterseniz kabakları şekere bir gece önceden ıslayabilirsiniz.
- Önceden 180 derece de ısıttığımız fırınımıza tepsimizi koyuyoruz, kontrollü şekilde ben yaklaşık 1 saat pişirdim.
- Biz şekerini biraz sakızımsı ağdamsı sevdiğimiz için fırında uzun tutuyorum, dilerseniz şekerli suyu fokurdadıktan ve kabaklar yumuşadıktan sonra fırından alabilirsiniz.
- Servis için bol tahin ve ceviz kullanıyoruz. Kabağınız fazla ise veya fırın tepsisinde yapmak isterseniz şekeri kabakların üzeri kapanacak şekilde dökmeniz yeterli. Afiyet olsun ????.